Puheenaihe

HS: Ennätysmäärä taksikuskeja lopettaa – 28 vuotta taksia ajanut helsinkiläinen Juha vaihtaa raskaskalustoon

Epävarmuus tulevasta on saanut helsinkiläisen Juha Huttusen jättämään taksiyrittäjyyden. Syynä on alan lainmuutos.

Toni Forssell

Ennätysmäärä taksiyrittäjiä on tänä vuonna lopettamassa liikennöintinsä. Taksilupia on tähän asti peruutettu vuositasolla noin 400. Jos alkuvuoden raju lopettamistahti jatkuu samanlaisena, luvistaan luopuisi yli 550 taksiyrittäjää.

Etelä-Pohjanmaan Ely-keskuksen taksiluvista vastaava lupapäällikkö Pasi Hautalahti perustelee syyksi toimintaympäristön suuren muutoksen, jonka monet kokevat epämielekkääksi.

Helsinkiläinen Juha Huttunen, 47, aikoo päättää yli 28 vuotta kestäneen taksiuransa keväällä. Mies on suunnitellut vaihtavansa taksin raskaaseen liikenteeseen.

”Liikennepalvelulain uudistus ja sen mukanaan tuoma epävarmuus tulevaisuudesta ovat suurimmat syyt", Huttunen perustelee Helsingin Sanomien haastattelussa.

Heinäkuussa voimaan tulevan uuden liikennepalvelulain keskeiseisiin muutoksiin kuuluu muun muassa se, että jatkossa taksia ei enää sidota asemapaikkaan, eli jokainen auto saa ottaa kyytejä mistä tahansa ja minne tahansa.

On pidetty mahdollisena, että haja-asutusalueille ja syrjäseuduille saattaa syntyä mustia aukkoja, joissa taksia on vaikea saada.

Myös hintasääntelystä luovutaan. Trafi voi kuitenkin määrätä enimmäishinnan, jos hinnat nousevat kohtuuttomiksi.

Lähde: Helsingin Sanomat

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu