Paikallisurheilu

Vain mestaruus kelpaa PK-35 Vantaalle – "Kovia harjoitusviikkoja on takana"

URHEILU Viime kaudella hopealle taipuneelle PK-35 Vantaalle kelpaa vain mestaruus.

PK-35:n joukkueet pelaavat naisia lukuunottamatta Helsingissä, mutta Bröijer vakuuttaa Punamustien olevan vahvasti myyrmäkeläinen.

Tero Vähämäki

Tulevana viikonloppuna myös vantaalaisjoukkueiden osalta käynnistyvän jalkapallon Naisten Liigan alkuasetelma on PK-35 Vantaan osalta harvinaisen selvä: vain mestaruus kelpaa.

Kuusinkertaiset suomenmestarit hyökkäävät lauantaina kautensa tasapelillä avanneen TPS:n kimppuun Turussa.

Punamustat on vahvistanut rivejään esimerkiksi muutaman vuoden takaisella maalipörssin voittajalla, Heidi Kollasella.

Koko 2010-luvun naisjalkapalloilua hallinneen joukkueen viime kausi päättyi karmeimmalla mahdollisella tavalla, kun sarjan voitto luisui viimeisillä minuuteilla FC Hongan näppeihin. Vantaalaiset kärsivät kirvelevän tappion myös cupin finaalissa HJK:ta vastaan.

Joukkue on analysoinut viime kauden pettymykseen johtaneet syyt ja panostanut talvikaudella etenkin fyysiseen harjoitteluun.

PK-35:n luottopelaajien joukkoon vuonna 2015 noussut Roosa Bröijer kertoo, että ahkera treenaaminen on näkynyt jo harjoituspeleissä. Pallonhallintapeliin luottavan vantaalaisryhmän kunto kestää ottelujen loppuhetkille.

– Kovia harjoitusviikkoja on takana. On luottavainen olo lähteä pelaamaan, Bröijer sanoo.

Joukkueen valmistautui kauteen pelaamalla tukun haastavia harjoitusotteluita. PK-35 Vantaa kohtasi Viron maajoukkueen, ruotsalaisen AIK:n ja useita suomalaisia poikien joukkueita.

– Pelinopeus on kehittynyt etenkin poikia vastaan pelatessa. Jos teet yhdenkin virheen, niin he rankaisevat, Bröijer toteaa.

Vantaalainen odottaa FC Hongan ja HJK:n olevan vantaalaisten suurimmat haastajat taistelussa mestaruudesta.

– Uskon, että samat joukkueet ovat kärjessä, kuin viime kaudella.

Punamustien vahvistunut pelaajisto takaa mahdollisuudet himoittuun pokaaliin, mutta Bröijer painottaa, että vahva nimilista ei ole automaattisesti avain onneen. Myös kentällä on tapahduttava oikeita asioita.

– Juuri sen takia olemme keskittyneet fysiikkaan. Toinen kehittämisen kohde on suoraviivaisuus. Pidämme hyvin palloa, mutta meidän pitäisi mennä vahvemmin eteenpäin, Bröijer summaa.

Kymppipaikalla viihtyvä keskikenttäpelaaja kertoo, että joukkueen tavoitteet ajavat tällä kaudella henkilökohtaisten tavoitteiden ohi. Lähipiiristä on kuulunut kuitenkin ainakin yksi toive.

– Veli sanoi, että ostaa minulle jotain, jos teen yli kymmenen maalia. Täytyy varmaan tehdä, että näen, mitä se on, Bröijer nauraa.

Punamustat kohtaavat kotiavauksessaan 11. huhtikuuta paikallisvastustaja TiPS:n. Bröijer on mielissään Vantaan derbyn paluusta vuoden tauon jälkeen ottelukalenteriin.

– Derbyissä on aina erilainen tunnelma. Toivottavasti saadaan väkeä katsomoon, uransa aikana ainoastaan Vantaan Jalkapalloseuraa ja PK-35 Vantaata edustanut ylästöläinen toteaa.

Mestarisuosikki

PK-35 Vantaa nousi Naisten Liigaan vuonna 2009 ja on voittanut sen jälkeen kuusi mestaruutta sekä neljä Suomen cupia.

Ollut kahdeksan kertaa peräkkäin mitaleilla ja selviytynyt Mestarien liigaan.

Joukkueessa pelaa useita maajoukkueessakin esiintyneitä pelaajia, kuten viime kauden maalipörssin voittaja Kaisa Collin. Hyökkäysduon täydentää toissakauden maalikuningatar Heidi Kollanen.

Pelaa kotiottelunsa Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

PK-35 Vantaa saa vieraita Virosta – seuraavaksi matka jatkuu Ruotsiin28.2.2018 21.15
Iina Salmi palaa PK-35 Vantaan riveihin31.1.2018 12.47
PK-35 Vantaa vahvistuu – entinen maalikuningatar liittyy Punamustiin28.11.2017 18.00
Jättipettymys Myyrmäessä – PK-35 taipui hopealle dramaattisten vaiheiden jälkeen7.10.2017 18.19
Tikkurilan vihreät haastajat eivät kumartele konkareita – TiPS lähtee Naisten Liigaan nuoruuden innolla 28.3.2018 08.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu