Puheenaihe

Hus: 526 potilaan sairauskertomukset lähetettiin vääriin osoitteisiin – "Osa oli ennättänyt avata kuoren"

Kuvituskuva.

Arkisto/Juha Salonen

Viisi Husin potilasta on saanut virheellisen kirjelähetyksen, jotka sisälsivät useiden potilaiden sairauskertomustietoja. Nämä lähetykset on jäljitetty ja ne ovat palautuneet Husille. Virheelliset lähetykset sisälsivät yhteensä 526 henkilön sairauskertomustietoja.

–  Virhe tuli ilmi siten, että yksi virheellisen lähetyksen saaneista henkilöistä oli yhteydessä Husiin. Kyseinen lähetys noudettiin välittömästi. Asian selvittelyissä kävi ilmi, että vastaavanlaisia virheellisiä lähetyksiä on neljä lisää. Olimme saman päivän aikana yhteydessä näiden lähetysten vastaanottajiin. Osa virheellisen lähetyksen saaneista oli ehtinyt avata kuoren ennen yhteydenottoamme, osa ei. Kaikki viisi virheellistä lähetystä ovat nyt palautuneet Husin, kertoo vs. johtajaylilääkäri Petri Bono.

Hus käyttää potilaskirjeiden lähettämisessä ulkopuolista palveluntarjoajaa, joka tulostaa ja kuorittaa Husin sähköisesti lähettämät kirjeet sekä toimittaa ne postin kuljetettavaksi. Hus kertoo, että väärät kirjekuoret johtuivat palveluntarjoajan virheestä.

Hus on saanut virheen tehneeltä palveluntarjoajalta selvityksen virheeseen johtaneista syistä ja toimenpiteistä, jolla varmistetaan, ettei vastaava virhe enää toistu. Hus harkitsee virheestä aiheutuvia sopimusoikeudellisia seurauksia palveluntarjoajalle. Lisäksi Hus on tehnyt tapahtuneesta ilmoitukset sekä Valviralle että Tietosuojavaltuutetulle.

– Haluan lämpimästi kiittää ensimmäisen virheellisen lähetyksen saanutta henkilöä siitä, että hän oli meihin yhteydessä. Näin pääsimme heti selvittämään asiaa. Lisäksi pahoittelen syvästi palveluntarjoajan tekemää virhettä. Teemme kaikkemme, jotta vastaavanlaista virhettä ei tapahtuisi enää jatkossa, sanoo Petri Bono.

Potilaat, joiden tietoja on lähetetty vääriin osoitteisiin, saavat lähipäivinä asiasta kertovan kirjeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Husin tietoliikennehäiriöt aiheuttivat vakavan riskin potilaiden turvallisuudelle – nyt aloitetaan turvallisuustutkinta27.3.2018 14.01

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu