Puheenaihe

Kolmikymppisten aamusta puuttuu tärkeä rutiini – voi johtaa painon jojoiluun

TERVEYS  Yllättävän moni suomalainen jättää aamupalan väliin, vaikka sen tärkeyttä on korostettu pitkään.

Kuvituskuva.

Sini Pennanen

Kiire on yleisin syy, miksi suomalaiset jättävät aamiaisen väliin. Aamiainen saatetaan sivuttaa myös ruokahaluttomuuden tai laihdutamisen vuoksi. Eniten kiireestä kärsivät nuoret aikuiset. 18–34-vuotiaista suomalaisista vain noin puolet aloittaa päivänsä aamiaisella.

Tiedot käyvät ilmi tutkimusyhtiö YouGovin toteuttamasta kyselystä, jonka tilasi Herbalife.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira suosittelee, että aamupalan lisäksi terveelliseen päivään kuuluu lounas, päivällinen ja yksi tai kaksi välipalaa. Eviran mukaan säännöllinen ateriarytmi pitää veren glukoosipitoisuuden tasaisena, hillitsee näläntunnetta sekä vähentää houkutusta naposteluun. Kun ruokailurytmi on kunnossa aamiaisesta lähtien, painonhallinta on helpompi pitää pysyvänä. Näin riski painon nousuun ja laskuun eli jojoiluun vähenee.

Suomalaisten mielestä lounas on yleensä päivän tärkein ateria. Tutkimuksen mukaan lounasta suosi joka kolmas vastaaja. Aamupalaa pidetään lähes yhtä tärkeänä, sillä 29 prosenttia kaikista suomalaisvastaajista nimesi sen tärkeimmäksi

Syötkö aamupalaa joka aamu?

Kyllä
64% (2146 ääntä)
En
36% (1201 ääntä)
Ääniä yhteensä: 3347

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

18 kiloa puolessa vuodessa laihduttanut: Vaikeinta oli syödä isoja aamupaloja31.1.2016 19.36
Kuntoilija, älä sorru tähän trendiruokaan – Kuluttaja: Yhtä haitallista kuin suolan liikasyönti 24.1.2018 09.57
Silliä, nakkeja vai jotain ihan muuta – Keittiömestari paljastaa vapun ruokatrendit27.4.2017 09.06

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu