Puheenaihe

Kaupunki lakkauttaa ruotsinkielisen päiväkotiryhmän Kartanonkoskella – Vain yksityinen toimija voi pelastaa

Kaupunki lakkauttaa ruotsinkielisen päiväkotiryhmän Kartanonkoskella, koska pätevää henkilökuntaa ei ole löytynyt.

Krista Kelloniemi/Arkisto

Vantaan kaupunki lakkauttaa Kartanonkosken päiväkodin yhteydessä toimivan ruotsinkielisen päiväkotiryhmä Lupinernan.

Lakkautuksen syynä on kaupungin mukaan pätevän henkilökunnan puute. Ruotsinkielinen ryhmä ei toimi enää ensi syksynä ainakaan kaupungin pyörittämänä.

Ruotsinkielisessä ryhmässä on tällä hetkellä 11 alle esikouluikäistä lasta. Ryhmä on toiminut vajaan kahden vuoden ajan.

– Lakkautus on todella harmillinen ja päätös oli vaikea. Toimintaa ei yksinkertaisesti voida jatkaa, jos pätevää henkilökuntaa ei ole, kertoo opetuslautakunnan ruotsinkielisen jaoston puheenjohtaja Kristian Rehnström (r.).

Rehnströmin mukaan kaupunki on järjestänyt useita työnhakuja, joissa ryhmään on haettu lastentarhanopettajaa ja lastenhoitajia. Hakijana on ollut pari, joiden pätevyys ei ole riittänyt. Rehnström sanoo, että hakijoita on houkuteltu myös 150 euron kuukausilisällä, mutta ilman tuloksia.

Ruotsinkielistä varhaiskasvatusta haluavin perheiden on mahdollisuus hakea paikkaa kaupungin Tikkurilan tai Myyrmäen ruotsinkielisistä päiväkodeista, jonne matkaa Kartanonkoskelta tulee 7–10 kilometriä.

– Kartoitamme vielä olisiko jollain yksityisellä toimijalla mahdollisuus pyörittää ruotsinkielistä ryhmää Kartanonkoskella. Toistaiseksi tietooni ei ole tullut tällaista ja jatko ensi syksynä näyttää hyvin epätodennäköiseltä, hän sanoo.

Vantaan kaupungin opetuslautakunnan ruotsinkielinen jaosto päätti ryhmän lakkautuksesta maaliskuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu