Paikallisurheilu

Kiekko-Vantaan nuoret taistelivat mestaruuteen – tästä syystä voitto maistui erityisen hyvältä

Kiekko-Vantaan nuorten vaihderikas kausi päättyi mestaruuteen.

Kiekko-Vantaa

Kiekko-Vantaan nuorten kausi päättyi mestaruusjuhliin, kun joukkue nappasi Mestiksen voiton viime maanantaina Lempäälässä.

Kiekko-Vantaa kärsi tappion sarjan ensimmäisessä kohtaamisessa vieraissa maalein 3–4, mutta tasoitti ottelusarjan kotonaan murskaamalla 6–3-voittoon.

Ratkaisevassa kolmannessa finaalissa joukkue oli Lempäälän Kisaa vahvempi maalein 2–1.

Ottelusarjan avainhahmoihin kuuluivat aikuisissakin tällä kaudella edukseen esiintynyt maalivahti Markus Leinonen ja pudotuspelien pistepörssin tehoin 11+2 voittanut Nico Björkbacka.

Joukkuetta valmentaneen Pekka Siikalan mukaan mestaruuden ratkaisi lopulta joukkueen yhteinen tahtotila.

– Esimerkiksi viimeisessä pelissä meillä oli kaksi viiden minuutin jäähyä, mutta pojilla ei käynyt edes mielessä, että päästettäisiin maali. Eikä päästettykään, Siikala kehaisi.

– Joukkueella oli ihan älytön henki päällä pudotuspeleissä. He ajattelivat vain peliä, mitään muuta ei mahtunut mukaan.

Voitimme lopulta 13 ottelua putkeen, mutta alkukauden muutamat tappiot kävivät kalliiksi."

Muikkujen kauteen mahtui mestaruushumusta huolimatta myös pettymyksiä. Joukkue karsiutui paikasta ylimmällä sarjatasolla, SM-liigassa, lopulta maalierolla.

– Olimme todella pettyneitä. Voitimme lopulta 13 ottelua putkeen, mutta alkukauden muutamat tappiot kävivät kalliiksi, Siikala sanoo.

– Meiltä lähti ennen kautta muutama pelaaja ja loukkaantumistilanteemme oli välillä aivan hirveä. Sen takia kauden päättäminen voittoon tuntuu erityisen hyvältä, hän kertaa.

Kiekko-Vantaan A-nuoret siirtyivät täksi kaudeksi miesten organisaation alaiseksi. Muutos ei Siikalan mukaan ole näkynyt ainakaan vielä menneen kauden toiminnassa.

– Ei sitä huomannut juurikaan, katsotaan mitä ensi kaudella tapahtuu, valmentaja kertoo.

– Toivoisin, että nuoret ja aikuiset pelaajat kohtaisivat useammin, mutta se on tällä hetkellä vaikeaa, sillä aikuiset harjoittelevat aamuisin ja me illalla. Olisi parasta, jos harjoitukset olisivat peräkkäin, mutta se on tällä hetkellä mahdotonta esimerkiksi koulun vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu