Puheenaihe

Akrobatiataituri Victor, 20, on Sirkus Finlandian suomalaiskasvo – tyttöystävä, talo ja koira eivät sovi nyt nuorukaisen elämään

Sirkus Finlandian 41. kiertue käynnistyy lauantaina.

–¿Tämä on meille upea mahdollisuus, kiteyttävät koulutuskeskus Salpauksen sirkusalan opiskelijat Suvi Piirainen, Minna Pulsa ja Ilkka Kemppinen (etualalla) sekä Victor Huusko, Anselmi Kaisanlahti, Pihja Ojala ja Oskari Jauhiainen ennen Sirkus Finlandian kesäkiertueen lauantaista Karjaan lähtölaukausta.

Kai Jauhiainen

Sirkus Finlandian kiertue alkaa perinteisesti kotikentältä Karjaalta. Nyt Suomea kiertämään lähtee vankka kattaus pitkän linjan ammattilaisia ja uutta, nousevaa sirkussukupolvea. Pitkän linjan ammattilaisiin kuuluvat nuoresta iästään huolimatta 15- ja 17-vuotiaat bulgarialaissisarukset Sofia ja MariaIgnatova.

– Tämä on nyt kymmenes kiertue Sirkus Finlandiassa, nauraa Maria Ignatova.

Ignatovan sisarusten leipälajina on perinteinen akrobatia hevosen selässä. Kesäkauden he kiertävät Suomea ja talvella he opiskelevat Englannissa Bostonissa. Sirkustyö ei paljoa jätä vapaa-aikaa.

– Välillä jää kuitenkin vapaata ja silloin vain rentoudutaan. Suomalainen sauna on aivan ihanaa, nauraa Maria Ignatova.

Sirkus Finlandian 41. kiertueella ovat nyt kotimaiset voimat valttia. Viime vuonna esiintyjistä oli vain kolme suomalaisia. Nyt mukana on runsaat kymmenen lahtelaisen koulutuskeskus Salpauksen sirkusalan opiskelijaa.

Heistä 20-vuotias VictorHuusko oli mukana jo viime vuonna.

– Minusta on tosi hieno juttu, että Sirkus Finlandia on antanut meille tämän mahdollisuuden, kiittelee Huusko.

Opiskelijoiden yhteisnumerona tullaan näkemään huikea akrobatiaesitys ”Korealainen kehto”. 11 esiintyjän ryhmä aikoo markkinoida numeroa ensi vuodeksi ulkomaille.

– Sirkus Finlandialla on niin hyvä maine ulkomailla, että uskon esityksen käyvän kaupaksi. Tässä täytyy nyt vain tehdä paljon töitä ja koettaa päästä ulkomaille, kertoo Huusko.

Nyt Victor Huusko viettää kiertue-elämää. Tyttöystävä ja perheen perustaminen eivät ole ajankohtaisia.

– Olen ajatellut, että nyt keskityn työhön. Jos on perhe, talo ja koira ja tulisi soitto, että viikon kuluttua olisi oltava ulkomailla, niin vaikeaa olisi lähteä, pohtii Victor Huusko.

Sirkus Finlandia sopi opiskelijakuviosta Salpauksen kanssa noin vuosi sitten. Sirkustirehtööri Carl Jernström Juniorin mukaan tavoitteena on antaa nuorille alan opiskelijoille ponnahduslautaa ammattilaisuuteen.

– Heillä on paljon lahjoja ja mahdollisuuksia.

Ohjelman kohokohtiin kuuluu seitsenhenkinen kolumbialainen korkean vaijerin ryhmä. Ryhmä tulee Suomeen vasta torstai-iltana viisumiongelmien takia. Ammattilaiset esiintyvät lyhyelläkin varoajalla, mutta sirkustirehtööri ei viivästymisestä ilahdu

– Pitää katsoa etteivät he ota turhia riskejä. Turvallisuus on ykkösasia.

Viime vuonna Sirkus Finlandian näki 220 000 suomalaista.

– Nyt on tavoitteena sama määrä, kertoo tiedottaja Jouni Aalto.

Kiertueella 220 esitystä

Sirkus Finlandian 41. kiertue käynnistyy Karjaalla lauantaina 7.4.

Kirkkonummelle, Kauniaisiin ja Helsinkiin sirkus tulee kiertueen loppupuolella syyskuussa.

Kaikkiaan Sirkus Finlandia esiintyy kiertueellaan 220 kertaa 102 paikkakunnalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu