Puheenaihe

Vantaalle ei tulekaan kaupunkipyöriä kesällä – kansainvälinen yritys teki oharit

Vantaalla poljetaan jatkossakin vain "tavallisilla" pyörillä, sillä kaupunkipyörätoimintaa saadaan vielä odottaa.

Jasmin Kareinen

Vantaalaiset eivät pääse huristelemaan kaupunkipyörillä tulevanakaan kesänä. Alunperin suunnitelmissa oli, että ulkomaalaiset yritykset Urbo ja oBikes olisivat kokeilleet omaa kaupunkipyörätoimintaansa ensi kesänä Vantaalla.

Singaporelainen oBikes vetäytyi kuitenkin yllättäen kaupunkipyörien toimituksesta. Irlantilainen Urbo saattaisi sen sijaan yhä olla tietyin ehdoin valmis tuomaan kaupunkipyörät Vantaalle.

– Tämän mahdollisuuden selvittely taas vaatii jonkin verran aikaa ja työtä, joten pelkäänpä, että tämän vuoden osalta taitaa kevät olla jo liian pitkällä, Vantaan kaupungin liikennesuunnittelupäällikkö Markus Holm sanoo.

Vantaan kaupunkipyörät olisivat eronneet Helsingin Seudun Liikenteen (HSL) kaupunkipyörämallista muun muassa sillä, että järjestelmässä ei olisi ollut kiinteitä asemia. Niin sanotuissa asemattomissa kaupunkipyörissä on älylukko ja vapaita pyöriä voi paikantaa matkapuhelimen sovelluksen avulla. Yhteensä pyöriä piti tulla Vantaalle nelisensataa.

Kansainvälisten yritysten kaupunkipyörätoiminnasta ei olisi aiheutunut Vantaalle suoria kustannuksia. Kaupunki olisi esimerkiksi antanut yrityksille luvan käyttää julkisia tiloja pyörien säilyttämiseen.

Kaupunkipyöräkausi alkoi Helsingissä ja Espoossa viime viikolla, mutta Vantaalla Helsingin seudun liikenteen (HSL) keltaisia kaupunkipyöriä ei nähdä. Helsingissä on tänä vuonna 150 kaupunkipyöräasemaa ja Espoossa noin 100.

Onko Vantaalla tarvetta kaupunkipyörille?

Kyllä
62% (103 ääntä)
Ei
38% (62 ääntä)
Ääniä yhteensä: 165

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kansainväliset yritykset haluavat tuoda kaupunkipyörät Vantaalle – Yllättäviä yhteydenottoja Singaporesta ja Irlannista30.9.2017 07.30
Vantaalle tulee ensi kesäksi 400 kaupunkipyörää5.12.2017 07.15
Kaupunkipyörille oli Vantaalla kysyntää – kesäfillarikampanja saa jatkoa29.8.2017 06.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu