Puheenaihe

Kuudesta uudesta päiväkodista vain kaksi valmistuu ajoissa – Näihin väistötiloihin lapset sijoitetaan

PALVELUT   Kaikki tarvittavat paviljonkipäiväkodit ovat valmiina vasta lokakuun lopussa

Neljään uuteen päiväkotiin myöhemmin sijoitettavat lapset aloittavat syyskauden väistötiloissa. 

Päivi Tuovinen/arkisto

Vantaan Sanomat uutisoi helmikuussa, että Vantaalla on avattava kuusi uutta paviljonkipäiväkotia elokuun alussa.

Uusien päiväkotitilojen tarve syntyi, kun Vantaa päätti luopua päivähoito-oikeuden rajaamisesta. Uusia hoitopaikkoja tarvitaan tulevana syksynä noin 400.

Helmikuun alussa uusista päiväkodeista ei ollut vielä lähtenyt edes tarjouspyyntöjä. Nyt on varmaa, etteivät paviljonkipäiväkodit valmistu aikataulussa. Päiväkodit tulevat Vantaalle vuokralle. 

Kuudesta paviljongeista vain kaksi valmistuu elokuun alkuun mennessä. Niitä ovat Latukujan päiväkoti Hakunilaan ja Krassitien päiväkoti Tikkurilaan.

Kuusikkoon tuleva Keidaskujan päiväkoti valmistuu 14. elokuuta, Pakkalan koulu ja päiväkoti Aviapolikseen syyskuun lopussa, Ravurinpuiston päiväkoti Hakunilaan 15. lokakuuta ja Vaskivuoren päiväkodin uskotaan aloittavan Myyrmäessä vasta 30. lokakuuta.

Kaupunki on päättänyt, miten paviljonkeihin niiden valmistuessa siirtyvien lasten oikeus varhaiskasvatukseen taataan viivästyksen ajan.

Keidaskujan päiväkodin valmistumista odottavat lapset sijoitetaan alueen muihin päiväkoteihin ajalla 1.–13. elokuuta.

Pakkalan paviljonkipäiväkotiin sijoitettavat lapset ovat alueen muissa päiväkodeissa ajalla 1.–29. syyskuuta. Sijoittamisessa hyödynnetään muun muassa olemassa olevien päiväkotien saleja.

Ravurinpuiston päiväkotiin sen valmistuessa sijoitettavat lapset ovat ajalla 1. elokuuta – 14. lokakuuta Vaaralan vanhan päiväkodin tiloissa. 

Vaskivuoren päiväkotiin lokakuun lopussa siirtyvien lapsien väistötila on 1.elokuuta – 29. lokakuuta Pyörrekujan päiväkoti ja tarvittaessa Kivimäen koulun kaksi luokkatilaa.

Väistötiloihin palkataan tarvittava henkilökunta.

Tilajärjestely siirtää päiväkotien aikataulutettuja korjauksia. Viivästykset koskevat Varistonniityn,Solkikujan, Koskikujan, Louhelan, Pähkinänsärkijän, Pähkinärinteen päiväkoteja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vantaalla tulee hoppu hankkia 6 uutta päiväkotia – hoitopaikka löydyttävä 400 lapselle3.2.2018 07.45
Vantaalle rakennetaan ensi syksyksi jopa kuusi uutta päiväkotia10.12.2017 07.05
Päivähoidon rajaus ja lippuhintojen korotus – Näin valtuusto äänesti kuumista aiheista14.11.2017 18.13
Vantaa luopumassa päivähoito-oikeuden rajaamisesta – ”Muutos on iso ja vaatii lisätiloja sekä henkilökuntaa”31.10.2017 11.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu