Puheenaihe

Mäkkärin itsepalvelusta tuli menestys – ylimääräisten pihvien määrää rajoitettiin

Helsingissä McDonaldsin tilauskioskeja on Meilahdessa ja Kivikossa.

McDonalds

Hesburgerin mobiilisovellus rikkoi miljoonan käyttäjän rajan joulukuussa. Huomiota lisäsi mainoskampanja, jota varten action-tähti Chuck Norris lennätettiin Suomeen. McDonalds uusi omaa sovellustaan hiljattain, mutta käyttäjämäärä on jäänyt vain noin 100 000:een. Sovelluksissa on merkittävä ero, koska Hesen asiakkaat voivat tilata ruokaa suoraan puhelimella.

Myös McDonalds kehittää itsepalvelua ravintoloissaan. Puhelimen sijaan tilaus ja maksaminen hoituu "tilauskioskeissa", jotka ovat suuria kosketuksella toimivia näyttöjä. McDonalds Suomen toimitusjohtaja Olli Johansson sanoo, että mobiilitilaaminen on vasta suunnitteilla.

Tilauskioskeja on Helsingissä käytössä Meilahdessa ja Kivikossa. Johansson sanoo, että salin puolella enemmistö asiakkaista tilaa ruuan tilauskioskin kautta.

– Asiakkaat ovat ottaneet tilauskioskit hyvin vastaan. Tuomme ne jo tämän vuoden aikana puoleen Suomen ravintoloistamme.

Kosketusnäytöltä hampurilaista voi muokata omien toiveiden mukaiseksi ja lisätä siihen ylimääräisiä täytteitä.

– Asiakas voi valita kioskilla tällä hetkellä maksimissaan kolme pihviä tuotteeseen, mutta tämänkin osalta seuraamme asiakkaiden toiveita.

McDonalds aikoo perustaa Suomeen 15 uutta ravintolaa seuraavan viiden vuoden aikana. Lähes kaikkiin tulee autokaista.

– Keskitymme autokaistallisiin ravintoloihin, jotka ovat auki 24/7. Se on olennainen osa brändiämme. 24/7 on se suunta, mihin yhteiskunta kehittyy, Johansson uskoo.

Lisäksi McDonalds aloittaa kotiinkuljetukset tänä keväänä Helsingin alueella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suomen burgeriravintolat saavat haasteen professorilta – "Sellainen ketju olisi rohkea"15.3.2018 06.30
Burger Kingin, McDonald'sin, Hesen ja patonkiketjujen suosikit Kuluttajan vertailussa – yllättävä tulos terveellisyydestä14.3.2018 09.43

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat