Puheenaihe

Mielipide: Vantaan terveyspalveluihin on perustettu 11 uutta lääkärin virkaa

Vantaalaiset ovat olleet tyytyväisiä saamiensa palvelujen laatuun. Asiakastyytyväisyyskyselyssä kuntalaiset antoivat terveyspalveluille arvosanan 8,9, kirjoittaja kertoo.

Arkisto / Johanna Erjonsalo

Vantaan terveyspalveluihin on perustettu vuosina 2015–2018 yksitoista uutta lääkärin virkaa ja hoito- ja terapiahenkilöstöön 26 uutta tehtävää, Vantaan kaupungin terveyspalvelujen johtaja Piia Vuorela kirjoittaa.

Kiitän eläkkeellä olevaa LL, yleislääketieteen erikoislääkäri, terveyskeskuslääkäri Airi Suikkasta hänen mielipidekirjoituksestaan Vantaan Sanomissa.

Airi Suikkanen kirjoittaa, että Vantaan terveysasemille ei olisi perustettu juuri yhtään uutta lääkärin virkaa yli kymmeneen vuoteen ja että hoitajien määrää olisi vähennetty. Vantaan terveyspalveluihin on perustettu vuosina 2015–2018 yksitoista uutta lääkärin virkaa ja hoito- ja terapiahenkilöstöön 26 uutta tehtävää. Lääkäreitä on terveysasemilla yhteensä 119 ja hoitajia 146.

Siitä, kuinka monta uutta vakanssia ja mille toimialoille niitä vuosittain perustetaan, päättää demokraattisesti valittu sosiaali- ja terveyslautakunta. Tätä varmasti vaikeaakin päätöksentekoa varten me terveyspalveluista tuomme esiin esimerkiksi juuri tuon lääkärivakanssien tarpeen.

Kiireestä huolimatta työntekijämme tekevät ansiokasta työtä. Viime vuonna terveysasemilla käytiin lääkärin vastaanotolla 182 986 kertaa ja hoitajan vastaanotolla 143 526 kertaa. Lääkärit soittivat 51 376 hoitopuhelua ja hoitajat 199 784. Vantaalaiset ovat olleet tyytyväisiä saamiensa palvelujen laatuun. Asiakastyytyväisyyskyselyssä kuntalaiset antoivat terveyspalveluille arvosanan 8,9.

Uudet tavat tehdä työtä – kuten digitaaliset vaihtoehdot – saattavat osaltaan tuoda helpotusta tilanteeseen. Uusia mahdollisuuksia ideoimme yhdessä sekä henkilöstön että kuntalaisten kanssa. Kuntalaiset ovatkin osallistuneet muun muassa maaliskuussa pidettyyn puhelinpalvelu-uudistuksemme kehittäjäryhmään.

Tiesittekö muuten, että vuosittain jätetään perumatta niin paljon lääkärikäyntejä, että näiden tyhjien käyntien määrällä voitaisiin palkata ainakin yksi lääkäri vuodeksi? Seuraavan "uuden lääkärivakanssin" saisimmekin tästä: vantaalaiset, tulkaa vastaanotolle, kun aika on varattu. Jos yllättävä este ilmenee, muistakaa perua aika ja varata uusi. Osaava ja sitoutunut henkilökuntamme auttaa teitä.

Piia Vuorela, Vantaan kaupungin terveyspalvelujen johtaja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mielipide: Vantaan väkimäärä kasvaa, mutta lääkäreitä ei palkata lisää - "Tärkeintä on, että yleislääkärin vastaanotolle pääsisi helpommin"5.4.2018 07.05
Lääkärivaje luo pitkiä potilasjonoja – Vantaa pohtii nyt etälääkäritoiminnan aloittamista31.3.2018 07.20
Mielipide: Myyrmäen terveysaseman jonot ovat kohtuuttoman pitkiä12.4.2018 08.45
Vantaa suunnittelee terveysasemien iltavastaanottoja21.2.2018 09.56
Lääkäri teki monta mokaa vantaalaisella terveysasemalla –  Terveyspomo: Tämä lääkäri vaatii vielä ohjausta21.2.2018 07.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu