Urheilu

Tuskainen ulvahdus vaihtui riemuun Nordiksella – HIFK-sankari: "Ei ole ihan tämmöisiä maaleja ennen tullut"

Teemu Eronen

Johanna Erjonsalo

Helsingin IFK kaatoi torstai–iltana Kärpät 4–3-lukemin ensimmäisessä jatkoerässä ja venytti jääkiekon Liigan välieräsarjan seitsemänteen otteluun. HIFK:n sankari oli jatkoajalla puolustaja Teemu Eronen.

Ratkaisu syntyi, kun jatkoaikaa oli pelattuna 05.51. Juha-Pekka Haataja löysi maalin edestä Erosen, joka pääsi lyömään kiekon suoraan syötöstä verkkoon.

Toisinkin olisi voinut käydä. Yleisö ulvoi tuskasta, kun kiekko meni kerran jo HIFK:n maalialueelle, mutta maalin asti se ei lipunut. Eronen ei osannut jatkoajalla enää jännittää.

– Mun mielestä me jännitettiin ihan tarpeeksi jo tuossa kolmannessa erässä. Jatkoerässä ei tarvinnut enää jännittää. Siinä (kolmannessa erässä) kyykättiin kyllä se alku. Turha sinne on mennä jännittämään miettimään sitä pahinta vaihtoehtoa. Yleensä silloin se huonoin lopputulos myös tulee, Eronen sanoi ottelun jälkeen.

Eronen on ratkaissut pudotuspelin ennenkin jatkoajalla Kärppiä vastaan. Viime keväänä Oulussa Eronen teki HIFK:n voittomaalin ensimmäisen pudotuspelikierroksen ottelussa. Näin isoa maalia hän ei muista kuitenkaan ennen tehneensä.

– Ei ole kyllä ihan tämmöisiä ennen tullut, Eronen totesi.

Lauantaina Oulussa pelin henki on kaikille selvä. Tarunhohtoisen Game Sevenin voittaja menee finaaliin Tapparaa vastaan ja hävinnyt kohtaa Turun Palloseuran pronssipelissä. Erosen mielestä ratkaisupeliä on helppo lähestyä.

– Mun mielestä se on ainakin helppo. Se on vain yksi matsi ja siinä otetaan vain kaikki ulos, mikä lähtee ja sen jälkeen katsotaan sitten, mikä on lopputulos. Siinä saa sen, mitä ansaitsee, mutta jos lähtee vaan katsomaan ja odottelemaan, niin siitä ei tule mitään, Eronen mietti.

HIFK on pelannut tänä keväänä Oulussa hyviä otteluita, mutta myös huonoja. Erosella on selvä malli siihen, miten tuo jälkimmäinen vaihtoehto lauantaina pystytään välttämään.

– Siinä ensimmäisessä erässä oli ihan hyvä malli. Siinä pitää saada vähän tiiviimmäksi tuota puolustamista ja kärsivällisemmäksi. Ollaan me siellä ihan hyvin pelattu. Rohkeutta vain ja uskoa siihen omaan tekemiseen. Sitä kautta se tulee. Ei tässä vaiheessa enää hirveästi mitään hienouksia ruveta muuttamaan, eikä rakentamaan, Eronen linjasi.

HIFK:n puolustuspelaaminen on toiminut välieräsarjassa ajoittain todella hyvin, mutta hyökkäyspelaaminen tökkinyt. Edellisessä Oulun ottelussa HIFK sai aikaiseksi vain yhden maalin, vaikka sille tarjottiin mahdollisuutta muun muassa kahden miehen ylivoimalla.

– Se on tullut sitä kautta, kun on jouduttu puolustamaan paljon. Jos pystyisi pikkuisen ylempää puolustamaan keskialuetta, niin sitten olisi energiaa enemmän siihen hyökkäämiseenkin, Eronen sanoi.

HIFK matkustaa Ouluun jo tänään perjantaina. Ottelusarjan ratkaiseva "Game Seven" on edessä lauantaina kello 17.00 alkaen. HIFK on pelannut edellisen kerran Liigan finaaleissa 2016. Kärppien edellinen finaalipaikka on keväältä 2015.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville), Helsingin jäähalli.

LUE MYÖS: Selin myönsi: "Kusessa oltiin"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu