Urheilu

Yleisöstä tuli rumputulta, kun HIFK oli taipua – Selin: "Kusessa oltiin"

Johanna Erjonsalo

Helsingin IFK on sitkeä. Torstaina HIFK oli katketa jo täysin Kärppien käsittelyssä, mutta niin vain joukkue voitti jatkoajalla 4–3-lukemin ja venytti jääkiekon Liigan välieräsarjan ratkaisun seitsemänteen otteluun.

HIFK pelasi jälleen kerran huonon päätöserän ja menetti 3–1–johtoasemansa. HIFK oli välillä todella suurissa vaikeuksissa, mutta lopullista katkeamista ei tullut vieläkään.

– Lopputulos oli tietenkin hyvä, mutta kyllä koville jouduttiin. Ei siellä saanut kukaan mitään ilmaiseksi. Ei saanut Kärpät, eikä IFK. Olen ylpeä joukkueen sitkeydestä ja taistelumoraalista. Saimme tänään meidän fantastiselle kotiyleisölle palkinnon jatkoaikamaalin muodossa ja tilanne on edelleen auki, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi ottelun jälkeen.

Kolmas erä oli koitua HIFK:n kohtaloksi ja lähettää helsinkiläiset pronssiotteluun. Selin ei asiaa kaunistellut.

– Me oltiin ihan kusessa siinä pitkät pätkät. Ei siitä ole kahta sanaa. Ei meinattu päästä omista ollenkaan. On vaan ihmeellistä, että selvittiin vielä 3–3-maalin jälkeen alivoimasta ja yhtäkkiä alkoi löytyä taas jalkoja takaisin. Mehän oltiin sitten aika vahvoja taas kolmannen erän lopussa. Tämä on niin paljon mentaalisesta puolesta kiinni. Tänään me uskottiin ja teimme työt. Jatketaan matkaa, Selin linjasi.

HIFK aloitti ottelun erinomaisesti ja jäällä nähtiin aivan erilainen joukkue kuin keskiviikkona Oulussa. 

Kyllä tuo kotiyleisö on myös ihan mieletön."

– Peli oli aika levällään eilen Oulussa. Meidän viisikon etäisyydet olivat pielessä ja Kärpät pääsi määräämään pelin tahtia, vaikka numerot olivatkin tiukat. Saimme sen hyvän viisikkopelin kautta nyt hyvän lähdön tähän peliin. Kyllä tuo kotiyleisö on myös ihan mieletön. Se antaa uskoa ja rumputulta joukkueelle. Siinä mielessä on kiva pelata, Selin kiitteli.

HIFK:n ja Kärppien välinen välieräsarja on ollut juuri niin hienoa kiekkoviihdettä kuin olettaa sopiikin, kun vastakkain on kaksi Liigan suurseuraa. Tämä sarja ansaitsee ilman muuta seitsemän peliä.

– Ehdottomasti. Täytyy muistaa myös se, että me ollaan hävitty tässä sarjassa kaksi jatkoerää ja hävittiin niitä myös edellisessä sarjassa. Oli hienoa, että mekin saatiin jatkoerässä nyt palkinto, Selin sanoi.

HIFK näytti ajoittain väsähtäneeltä kuudennessa ottelussa. Jatkoaikavoitto antaa kuitenkin lisää virtaa, uskoo päävalmentaja Selin.

– Kyllä tämä antaa taas lisää mehuja. Nyt tilanne on myös Kärpille ihan toinen. Meillä on halutessamme mahdollisuus ottaa tuoreita jalkoja sisään seuraavaan otteluun, Selin sanoi ja vahvisti muun muassa hyökkääjä Vili Sopasen olleen vain huilivuorossa torstaina.

Ottelusarjan ratkaiseva seitsemäs peli pelataan lauantaina Oulussa. 

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville), Helsingin jäähalli.

LUE MYÖS: Teemu Erosesta tuli HIFK-sankari – "Ei ole ihan tämmöisiä maaleja ennen tullut"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tuskainen ulvahdus vaihtui riemuun Nordiksella – HIFK-sankari: "Ei ole ihan tämmöisiä maaleja ennen tullut"13.4.2018 07.16

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu