Puheenaihe

Mielipide: Päiväkodeissa työskentelevät ansaitsevat kiitoksen – "Kiitos, että hoidatte lastani, vaikka olosuhteet eivät aina ole mitä parhaimmat"

Päiväkodin työntekijät tekevät tärkeää työtä, kirjoittaja muistuttaa. Kuvituskuva.

Päivi Tuovinen

Kiitos, että jaksatte rennosti luoda lapselleni kiireettömän ja häntä tukevan päivän, vaikka ulkoiset olosuhteet eivät aina ole mitä parhaimmat, kirjoittaja sanoo.

Rohkea ja rento Vantaa on edelläkävijä ja vastuullinen kasvun keskus. Päiväkodeissa työskentelevät varhaiskasvattajat ovat edellä mainitun Vantaan kaupungin visioin edelläkävijöitä.

Varhaiskasvatuksessa työskentelevät työntekijät vievät tätä visioita eteenpäin päivittäin kasvattaen tulevista vantaalaisista hyvinvoivia ja onnellisia kansalaisia.

Vantaan valtuuston infossa 5. huhtikuuta käytiin keskustelua siitä, kuinka Vantaa kykenee täyttämään 160 pätevän lastentarhanopettajan auki olevat paikat sekä säilyttämään vanhat työntekijänsä. Vantaan henkilöstöpäällikön Kirsi-Maria Lievosen mukaan palkka ei ole keskeinen asia vaan hyvät työolot, koulutukset ja johtaminen.

Nyt haluan antaa oman panokseni lastentarhanopettajien pulaan ja kiittää teitä kaikkia varhaiskasvatuksen työntekijöitä sekä mahdollisia tulevia ammattilaisia.

Kiitos, että jaksatte päivittäin tukea lapseni kasvua, säädellä hänen tunteitaan, auttaa löytämään kavereita ja innostatte häntä oppimaan uutta, vaikka palkkanne jää kaikkien ikälisienkin jälkeen reilusti alle tuon 2630 euron, mitä Vantaan valtuuston infossa henkilöstöpäällikkönne sanoi olevan vantaalaisten vakituisten lastentarhanopettajien palkkataso.

Osa teistä lastentarhanopettajista ei saa edes tuota vähimmäismäärää 2350 euroa, koska hoidatte auki olevia vakansseja epäpätevän nimikkeellä.

Kiitos, että jaksatte rohkeasti kehittää ja organisoida toimintaanne, vaikka lastentarhanopettajille luvattu coaching-valmennus kestää muutaman tunnin. Kiitos, että jaksatte rennosti luoda lapselleni kiireettömän ja häntä tukevan päivän, vaikka ulkoiset olosuhteet eivät aina ole mitä parhaimmat.

Olette oikeasti Superia koko kaupungille.

Vantaalaisen päiväkotilapsen äiti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mielipide: Aktiivimalli ja Vantaan päivähoitorajoitukset muodostavat työttömälle mahdottoman yhtälön10.4.2018 07.10
Mielipide: Vain laadukas varhaiskasvatus on vaikuttavaa8.10.2017 08.05
Vihreät kysyy: Miten Vantaa aikoo houkutella päteviä lastentarhanopettajia Vantaalle?7.4.2018 10.10
Mielipide: Kuinka paljon lastentarhanopettajien työtä arvostetaan? Ja missä se näkyy?1.4.2018 08.35
Tulossa kaikkien aikojen palkkapyyntöjen vyöry – tuhannet lastentarhaopettajat vaativat kirjallisesti jättikorotusta26.3.2018 14.11

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu