Puheenaihe

Pankin lähtö tekee kiusaa Korsossa – Vaikeuttaa muidenkin kuin vanhusten elämää

Metsolassa asuvan Helmin, 87, pankkiasiointi vaikeutui, kun Nordea sulki konttorinsa huhtikuun alussa. Kesäkuun lopussa lakkautetaan Korson osuuspankki.

Armi Suojanen

Korson osuuspankki lakkauttaa konttorinsa kesäkuun lopussa, jonka jälkeen Korsoon ei jää yhtään pankkia. Nordea lopetti konttorinsa jo huhtikuun alussa ja siirsi Vantaan kaikki kassapalvelut Helsinkiin. Osuuspankin kassapalvelut siirtyvät Tikkurilan konttoriin.

Rahannostoautomaatteja Korson keskustassa kuitenkin on. Mutta pankissa täytyy hoitaa myös muita asioita, kuten lainoja ja moni toivoo saavansa asioida muissakin asioissa ihmisen kanssa.

Kyllä ne tekevät kaiken vaikeaksi vanhoille."

Korsolaiset ovat olleet suorastaan tyrmistyneitä pankkien sulkemisesta. Sitä päivitellään sosiaalisessa mediassa, kaduilla ja kahvipöydissä.

– Kyllä se oli huono homma. Siitä on puhuttu tuttujen tuntemattomien kanssa, huokaa 87-vuotias Helmi, joka haluaa kertoa vain etunimensä.

Hän on ollut vuosikymmeniä Nordean asiakas, jo KOP:n ajoilta Tähän asti hän on voinut kävellä pankkiin, mutta jatkossa hän tarvitsee kyydin.

– Ja pitää hankkia henkilökortti, koska uudessa pankissa minua ei tunneta niin kuin Korsossa.

Lähes 90-vuotias rouva, joka esittäytyy Anjaksi, mietti Nordean sulkemisen jälkeen siirtyvänsä osuuspankin asiakkaaksi, mutta nyt sekään ei kannata.

– Kyllä ne tekevät kaiken vaikeaksi vanhoille.

Tuomo Halla-Seppälä hoitaa pankkiasiansa verkossa ja hänen tarvitsee käydä vain harvoin pankin konttorissa. Hänkin kuitenkin yllättyi, että pian Korsossa ei ole yhtään pankkia.

Tikkurilalainen rouva huomauttaa ohi mennen, että pankkien lakkauttamisista eivät kärsi vain vanhukset. Kärsijöitä ovat monet syrjäytyneet ja ulkomaalaiset, joilla ei välttämättä ole nettiä käytössään ja asiointi sujuisi paremmin asiakaspalvelijan kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Korson viimeinenkin pankki sulkee ovensa10.4.2018 15.31
Nordea lopettaa Korson pankkikonttorin toiminnan – samalla loppuvat kaikki kassapalvelut Vantaalta20.2.2018 10.26

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu