Puheenaihe

Jääkiekkoilija kimpaantui te-toimiston kirjeestä – "Te-toimisto, olet uskomaton!"

Kuvituskuva.

Sirpa Repo

Naisleijonat voitti Pyeongchangin olympiajääkiekkoturnauksessa pronssia, vaikka valtaosa pelaajista maksaa itse harrastuksensa, eikä saa edes Olympiakomitean 5000 euron vuosiavustusta.

Naisleijonien olympiamaalivahti Meeri Räisäselle ei 5000 euron tukea myönnetty, eikä vastauskirjeessä ollut Räisäsen mukaan edes perustelua. 

Paikaillinen te-toimisto on nyt lähettänyt työttömälle Räisäselle kirjeen. Kirjeessä Räisäseltä pyydetään vastauksia työttömyysturvaoikeuden selvittämistä varten.

Te-toimisto kertoo, että mielenkiinto Räisästa kohtaa johtuu Ylen ja Keskisuomalaisen uutisoinnista.

– Ylen uutisten ja Keskisuomalaisen mukaan sinut on valittu Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueeseen ja pelaat myös HPS:ssa. Selvitä pelaajasopimusten sisältöä tarkemmin. Kuinka usein sinulla on harjoituksia ja pelejä? Liitä pelaajasopimuksen liitteeksi selvityspyyntöön. Oletko valmis hakemaan ja vastaanottamaan kokoaikatyötä?"

Räisänen julkaisi te-toimiston kirjeen Twitterissä.

– Hyväksyisin kaiken tämän, jos saisin MISTÄÄN MITÄÄN palkkaa. Mutta kyseisen asian suhteen olen samalla viivalla kuin Tarja joka käy kuntosalilla JA MAKSAA SIITÄ, tai Pekka joka hiihtää ja ostaa itse suksensa ja MAKSAA ITSE Jämin lumitunnelin käytöstä.

– Te-toimisto, olet uskomaton! Jos vaikka lähdetään siitä, että HPK:n kanssa en ole nimeäni mihinkään laittanut. Toisekseen, maajoukkue, edustan tätä maata, myös tätä lafkaa! Tässä konkretisoituu kaikki tuki, mitä olen valtiolta saanut.

Räisänen kertoo kustantavansa pelaamisensa itse. Näin tekee valtaosa Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen pelaajista. Naisten jääkiekkomaajoukkueen pelaajien keskiarvotulo on alle 10 000 euroa.

LUE MYÖS: Te-toimiston kanssa on aiemmin paininut maajoukkuepelaaja Susanna Tapani

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Jääkiekkoilija tyrmistyi TE-toimiston kirjeestä ­– Yle: Työttömyystuki evättiin tylysti12.12.2017 08.36
Kiekkolegenda Tikkanen tylynä IL:ssä: Tämän takia Suomen pelaajat kieltäytyvät MM-kisoista14.4.2018 18.17
Kärpät vai Tappara? – Äänestä, kumpi on nyt vahvemmilla mestariksi14.4.2018 19.52

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu