Puheenaihe

Mediat: Vantaalla kuolleena löydetty mies on entinen jengipomo Raimo Andersson

Kuvituskuva.

Arkisto/Teemu Vestovuo

Keski-ikäinen mies löytyi kuolleena Voudintiellä sijaitsevasta yksityisasunnosta Vantaan Viinikkalassa lauantaina.

Poliisi epäilee miehen kuolleen henkirikoksen seurauksena.

Tapauksen tutkinta on vielä alkuvaiheessa. Tutkintavastuu on siirtynyt Keskusrikospoliisille, joka jatkaa tutkintaa yhdessä Itä-Uudenmaan poliisin kanssa.

Esitutkinnan aikana on käytetty henkilöön kohdistuneita pakkokeinoja, mutta poliisi ei kommentoi niitä tässä vaiheessa enempää.

Savon Sanomien mukaan henkirikoksen uhri on entinen jengipomo Raimo Andersson, 70. Myös MTV kertoi viikonloppuna, että Andersson löytyi viikonloppuna kuolleena.

Andersson oli elinkautisvanki, joka suoritti vielä vankeusrangaistustaan Volkan Unsalin murhasta vuodelta 2003. Helsingin hovioikeus hylkäsi viime lokakuussa Andersson anomuksen päästä ehdonalaiseen vapauteen.

Andersson kuitenkin pääsi vankilasta vankilomille ja luvallisella vapaalla vankilasta viikonloppuna, jolloin hänet surmattiin.

Andersson oli Suomen tunnetuimpia huume- ja väkivaltarikollisia ja hän kuului aikoinaan United Brotherhood -jengin neuvostoon.

Volkan Unsalin murhasta tuomittiin Anderssonin lisäksi kaksi suomalaista miestä ja yksi ruotsalainen.

Juttua korjattu 19.4. klo 12.50. Keskusrikospoliisi kertoi aiemmin, että ruumis löytyi talosta, joka sijaitsee Voutilantiellä. Poliisi kuitenkin oikaisi myöhemmin, että kyse on Voudintiestä. 

Jengipomon surmaa selvitellään pian oikeudessa murhana – lue lisää tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu