Urheilu

NHL:n helvetinkolo kirkui punaista – Sami Vatanen: ”Fiilistä tulee vaan lisää”

Vanha viidakon sanonta: älä koskaan aliarvioi New Jersey Devilsiä Stanley Cupin pudotuspeleissä. 

Sanonnan vinhan perän sai maanantaina tuta Tampa Bay Lightning, NHL:n itäisen konferenssin runkosarjaykkönen. Devils voitti kotonaan 5–2 ja kavensi ensimmäisen kierroksen ottelusarjassa tilanteeksi 2–1.

Devilsin täpötäysi kotihalli Prudential Center kirkui punaväreissä, seuran paholaisteemaan sopivana helvetinkolona. Kävi selväksi, että pudotuspelijääkiekkoa oli totisesti odotettu. Yleisö tekee kaikkensa, että vieraiden on Newarkiin häijy tulla.

– Oli mukava nähdä, millainen fiilis täällä on pudotuspeleissä, Devilsin suomalaispuolustaja Sami Vatanen jutteli heti pelin jälkeen.

Vatanen siirtyi Devilsiin kesken kauden Anaheim Ducksista. Devils pelasi viimeksi pleijareissa keväällä 2012. Silloin mentiinkin aina finaaleihin asti.

– Täällähän ei ole vähään aikaan playoffkiekkoa pelattu. Nyt kun pelattiin hyvin ja saatiin voittokin, seuraavassa pelissä on varmasti fiilistä aina vaan lisää.

Devils oli pahassa raossa heti alkuun. Tampa Bay oli ottanut kotihallissaan 5–2– ja 5–3–voitot. New Jerseyssä vieraat johtivat kahteen otteeseen. Devils taisteli mahtavasti ja iski päätöserään neljä täysosumaa.

– Tiukkaa vääntöä se oli alusta loppuun asti. Meillä oli iso teema, että pitää saada otteluun hyvä alku. Mielestäni pelattiin kokonaisuudessaan hyvä 60–minuuttinen. Välillä vastustajalla oli paine päällä, mutta hoidettiin ne tilanteet.

Vatanen myönsi, ettei Devils esittänyt parastaan vierasotteluissa.

– Niissä peleissä pelattiin yhteensä ehkä 40 minuuttia hyvin. Ei saatu ihan sitä omaa peliä esiin. 

– Kyllähän sarjan kaventaminen hyvältä tuntuu. Nyt pitää nämä pari kotipeliä hoitaa, ja sitten lähdetään hakemaan uusia vierasvoittoja, Vatanen suunnitteli.

Maanantaisessa ottelussa Vatanen oli joukkueensa käytetyin puolustaja jääajalla 22.42. Devils–hyökkääjä Taylor Hall (1+2) valittiin ottelun ykköstähdeksi.

Pasi Tuominen, Newark, New Jersey

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu