Puheenaihe

Mielipide: Emme hyväksy kirjastojen palvelujen heikentämistä – "Tulostamisen ja kopioinnin pitäisi olla jatkossakin yksi kirjastojen palveluista"

Vantaan kirjastoissa suunnitellaan tulostus- ja kopiointipalveluista luopumista. Kuvituskuva.

Arja-Riikka Nikkilä

Tulostamisen ja kopioinnin pitäisi olla jatkossakin yksi kirjastojen ydinpalveluista kaupunkilaisille, kirjoittajat vaativat.

Asiakkaiden tulostus- ja kopiointipalvelu ollaan lopettamassa Vantaan kirjastoissa. Kirjastopalveluiden johtaja Mikko Vainio on tehnyt asiasta viranhaltijapäätöksen 10. huhtikuuta.

Tulostaa voisi jatkossa Vantaa-infoissa, jotka sijaitsevat Korsossa, Myyrmäessä ja Tikkurilassa.

Mahdollisuus kopioida ja tulostaa kirjastoissa on ollut tärkeä palvelu esimerkiksi vähävaraisille työttömille, eläkeläisille ja heille, jotka eivät voi työpaikallaan tulostaa tai kopioida.

Olemme sitä mieltä, että tulostamisen ja kopioinnin pitäisi olla jatkossakin yksi kirjastojen ydinpalveluista kaupunkilaisille. Laki ei edellytä, että kirjastoissa pitäisi olla näitä palveluja tarjolla. Ratkaisu kirjastojen tulostus- ja kopiointipalveluiden haasteisiin ei kuitenkaan voi olla niiden poistaminen kokonaan kaupunkilaisten käytöstä.

Kirjastojen palveluita tulisi jatkossa kehittää laajentamalla palveluita sen sijaan, että valikoimaa supistetaan. Kirjastopalveluiden kehittämisen tulee jatkossakin tapahtua vantaalaisten tarpeet edellä.

Tuomas Harviainen, opetuslautakunnan jäsen (vihr.)

Minna Atiye, kaupunginvaltuutettu, opetuslautakunnan varajäsen (vihr.)

Eve Rämö, kaupunginvaltuutettu, opetuslautakunnan jäsen (vihr.)

Hanna-Leena Laitinen, opetuslautakunnan varajäsen (vihr.)

Pitäisikö kirjastossa voida tulostaa tai kopioida?

Kyllä
86% (206 ääntä)
Ei
14% (34 ääntä)
Ääniä yhteensä: 240

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu