Paikallisurheilu

Tuore neliottelun PM-mestari OVO:n Rebecca Gergalo haastaa Jouki Tikkasen

Vähän aikaa sitten 18 vuotta täyttänyt Rebecca Gergalo, joka edustaa Olarin Voimistelijoita, tähtää Tokion olympialaisiin.

Voimisteluliitto/Milla Vahtila.

Tulevan viikonlopun aikana järjestetään nuorten ja naisten sarjojen henkilökohtaiset SM-kilpailut rytmisessä voimistelussa. SM-mitaleiden lisäksi lauantain neliottelun tulokset vaikuttavat naisilla MM-valintoihin ja nuorilla EM-valintoihin.

Naisissa on odotettavissa tiukka kamppailu neliottelun mestaruudesta. Sitä puolustaa Rekolan Raikkaan Jouki Tikkanen. Hänet haastaa Olarin Voimistelijoita edustava tuore Pohjoismaiden mestari Rebecca Gergalo. Ennakkosuosikkeja haastavat muiden muassa OVO:n Alesia Kolomainen ja Suomalainen Voimisteluseura Espoon Inessa Rif.

Naisten toinen MM-karsinta on heinä-elokuussa.

Nuorissa kärki on leveä, joten moni voimistelija taistelee neliottelun SM-kullasta ja EM-edustuspaikasta. Huhtikuun alussa käydyn ensimmäisen EM-karsinnan voitti OVO:n Aurora Arvelo. Hän saavutti helmikuussa Suomelle maapaikan syksyn Youth Olympic Games -kilpailuihin.

Muita neliottelun mitalikandidaatteja ja kolmen EM-edustajan joukkoon tähtääviä ovat OVO:n Elina Jyrkönen, Sport Club Vantaan Sofia Egorova, Imatran Voimistelijoiden Elisabeth Jamil ja Voimistelu- ja urheiluseura Elisen puolustava Suomen mestari Nelli Snell.

Kilpailu alkaa lauantaina 21. huhtikuuta kello 12.30 nuorten neliottelulla. Naisten neliottelu käynnistyy kello 16.30.

Neliottelut ovat karsinta sunnuntain välinefinaaleihin. Niihin pääsee kummassakin sarjassa kahdeksan parasta voimistelijaa kultakin välineeltä. Välineitä ovat keilat, nauha, pallo ja vanne.

Sunnuntain SC Vantaa Cupissa kisataan ennen SM-kilpailujen yksilöfinaaleja. Nuoret aloittavat ne kello 15.25 ja naiset kello 17.25.

Tapahtuman järjestää Sport Club Vantaa Korsossa Monitoimikeskus Lumossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Jouki Tikkanen voimisteli kaksi PM-kultaa5.3.2018 18.30
Nauhalla taituroinut Jouki Tikkanen neljäs Moskovassa20.2.2018 19.35
Jouki Tikkanen mitalisateessa SM-kilpailuissa15.5.2017 12.47

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu