Urheilu

Kärpät väänsi voiton Tapparasta, mutta ei ollut Hakametsän ainoa murhe – Suomen huippulätkää pelataan tyhjille penkeille

Oulun Kärpät kaatoi torstaina Tapparan jääkiekon Liigan toisessa finaalissa lukemin 4–2 ja otti toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen.

Ottelu ratkesi toisessa erässä. Tappara johti vielä avauserän jälkeen 2–1, mutta toisessa erässä Kärpät nousi rinnalle ja ohi.

Kärppien tasoitus tuli ajassa 23.13. Kristian Vesalainen teki arvokasta karvaustyötä ja Tapparan Kristian Kuusela menetti kiekon ja Charles Bertrand pääsi laukomaan 2–2-lukemat taululle.

Ajassa 34.08 Kärpät siirtyi toisen kerran ottelussa johtoon. Jasse Ikonen iski 3–2-maalin maalin edustalta. Osuma jäi toisen finaalin voittomaaliksi.
Kolmannessa erässä Kärpät osui vielä kertaalleen.

Heti päätöserän alussa puolustaja Shaun Heshka pääsi iskemään maalin kulmalta 4–2-maalin.

Tappara haki lopussa ilman maalivahtia kavennusta, mutta Veini Vehviläinen ja Kärppien puolustus kesti. 

Kuvaavaa finaalisarjalle on toistaiseksi ollut se, että Tapparan hyökkääjätähdet ovat edelleen ilman tehopisteitä sarjassa. Kristian Kuusela, Henrik Haapala sekä Sebastian Repo ovat edelleen kiikaritehoilla finaalisarjassa.

Torstaina Tapparan maaleista vastasivat Juhani Jasu ja Aleksi Salonen. Kärppien Veini Vehviläinen on lyönyt Tapparan Dominik Hrachovinan selvästi maalivahtien taistelussa.

Tapparan kapteeni Jukka Peltola ei heitä vielä kirvestä kaivoon. Sarjan kääntämiseen on vielä Tapparalla aikaa, joskaan ei paljon. Seuraava tappio voi olla jo kohtalokas.

– Meillä oli paljon paikkoja päästä pelin päälle, mutta tänään ei saatu vain voittoa. Tämä on välillä tämmöistä, neljä niitä (voittoja) pitää saada, Peltola muistutti Ylelle.

Tapparan paljon etukäteen hehkutettu ylivoima oli torstaina heikkoa. Peltolan mukaan siihenkin on kuitenkin aihiot olemassa, vaikka tulos ei tänään tyydyttänytkään.

Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen ei juhli vielä.

– Ei meillä ole mitään niskalenkkiä, matka jatkuu seuraavaa päivää kohti. Pyrimme elämään päivässä kiinni, ihan niin kuin olemme tehneet koko kauden ajan. Keskitymme ainoastaan niihin asioihin, mihin me voimme vaikuttaa, Kukkonen sanoi Ylelle.

Kukkosen mukaan Kärpät teki ison tempun, kun se kaivoi pahassa paikassa voiton Hakametsästä. Kapteeni sanoo, että henki joukkueessa on hyvä.

Kärpät johtaa finaalisarjaa nyt 2–0.

Finaalisarja jatkuu lauantaina Oulussa. 

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat