Puheenaihe

Ulosmarssi alkoi päiväkodeissa ja uusi riita muhii jo Vantaalla – vaatimuksena 700 e/k -korotus

Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Samaan aikaan, kun pääkaupunkiseudun varhaiskasvatuksen väki aloitti keskiviikkona ulosmarssin päiväkodeista, varaudutaan varhaiskasvatuksessa jo ylihuomista perjantaita varten.

Tuolloin Ei leikkirahaa -kansanliike toteuttaa valtakunnallisen Vaadi palkankorotusta -päivän. Suuren joukon varhaiskasvatuksen korkeakoulutettuja on tarkoitus jättää palkankorotusesityksensä esimiehilleen ympäri Suomea. Liike on tiedottanut toimistaan etupäässä sosiaalisessa mediassa. Vaatimuksena on ollut 700 euron kuukausipalkan korotus.

Ainakin Vantaalla hankkeen eteneminen on sujunut epäselvissä merkeissä. 

Kansanliikkeen jakaman tiedon mukaan kaupungin varhaiskasvatuksen johto olisi ohjeistanut erästä päiväkodin johtajaa jättämään hänelle annetut palkankorotuspyynnöt seisomaan pöydälle, ja olemaan lähettämättä niitä eteenpäin.

Eräälle toiselle lastentarhanopettajalle hänen esimiehensä olisi kansanliikkeen mukaan ilmoittanut, ettei  korotuspyyntöä voida lähettää eteenpäin. Syyksi tähän olisi ilmoitettu, että varhaiskasvatuspäällikkö ei aio ottaa pyyntöä vastaan.

Ei leikkirahaa -kansanliike kertoo, että asiasta olisi ohjeistettu maanantaina pidetyssä johtoryhmän kokouksessa.

Vantaan varhaiskasvatuksen johtaja Sole Askola-Vehviläinen oikaisee näitä julkisuudessa esiintyneitä tietoja.

– Kyse oli siitä, että maanantaina pidetyn koulutuspäivän päätteeksi muun muassa päiväkotien johtajat jäivät vielä paikalle esimiesinfoon, ei siis johtoryhmän kokoukseen. Infossa käsiteltiin varautumista keskiviikkoiseen ulosmarssiin – ja samassa yhteydessä esitettiin kysymys siitä, miten pitää menetellä, jos perjantaina päiväkoteihin tulee näitä palkankorotusesityksiä, Askola-Vehviläinen kertoo.

– Olen päättänyt, että mahdolliset esitykset kootaan päiväkodeittain ja sen jälkeen haluan kaikki hakemukset omalle pöydälleni. Kyse ei siis ole siitä, että hakemuksia ei otettaisi vastaan.

Askola-Vehviläinen muistuttaa, että palkankorotuksista ei ole tehty virallista esitystä, vaan kyse on sosiaalisessa mediassa levinnyt kampanja.

– Tämän vuoksi minä en voi tässä vaiheessa ottaa asiaan mitään kantaa, vaan nyt päivähoidossa katsotaan, mikä on tilanne perjantain jälkeen. Työnantajalle on tietenkin tärkeintä se, että saamme valmiiksi yleiseen kunnalliseen työ- ja virkaehtosopimukseen perustuvan paikallisen palkkaratkaisun kesäkuun loppuun mennessä, Askola-Vehviläinen pohtii.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu