Puheenaihe

Keskustaa tylyttävä Paavo Väyrynen palaa eduskuntaan – uskoo kansalaispuolueen uuteen nousuun

Paavo Väyrynen.

JOHANNA ERJONSALO

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen kertoi palaavansa eduskuntaan kesällä. Samalla hän luopuu keskustan jäsenyydestä ja kunniapuheenjohtajuudesta. Väyrynen aikoo edustaa eduskunnassa perustamaansa kansalaispuoluetta ja johdattaa sen tuleviin eduskuntavaaleihin ja Euroopan parlamentin vaaleihin.

Paavo Väyrynen uskoo, että kansalaispuolueen tilanne selkiytyy lähiaikoina.

– Olen jättänyt tänään Etelä-Suomen aluehallintovirastolle uuden hakemuksen saada järjestää jäsenten vaatima ylimääräinen yleinen kokous, Väyrynen sanoi tiedotustilaisuudessa.

Eduskuntavaaleissa Väyrynen aikoo olla joko Lapin, Uudenmaan tai Helsingin vaalipiirin edustaja.

Tiedotustilaisuudessa Väyrynen sanoi, että keskusta kuihtuu pienpuolueeksi, jolta puuttuu kunnollinen johtaja. Väyrynen oli katkera siitä, ettei hänelle annettu mahdollisuutta osallistua keskustan puheenjohtajavaaliin.

– Jos ratkaisuun olisi päästy, keskustalla olisi ollut realistinen mahdollisuus tavoitella johtavan hallituspuolueen asemaa myös seuraavassa hallituksessa. Kun voimia ei saatu kootuksi, keskusta kokee raskaan vaalitappion. Pahoin pelkään, että sen jälkeen puolue ei enää nouse suurten joukkoon, Väyrynen sanoi.

Edellisen kerran Väyrynen oli kansanedustajana keväällä 2015, jolloin hän siirtyi Eurooppa parlamenttiin. Väyrysen tilalle tuli keskustan Mikko Kärnä, joka joutuu nyt kesällä luopumaan paikastaan. Kärnä sanoo, että Väyrysellä on ratkaisuunsa täysi oikeus. Kärnä jatkaa politiikassa, mutta päättää osallistumisestaan eduskunta- tai eurovaaleihin vasta myöhemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Keskusta ei muuttanut sääntöjään Paavo Väyrysen vuoksi – Väyrynen IL:lle: "En tiedä mitä sanoa"22.4.2018 12.02

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu