Urheilu

HIFK perustaa naisten kiekkojoukkueen – "Todella merkittävä askel kohti ammattimaista ympäristöä"

Kuvituskuva

Jääkiekkoseura Helsingin IFK on aloittanut naisjääkiekkotoiminnan, jossa on pelaajapolku aina kiekkokoulusta naisten edustusjoukkueeseen asti. Ensi kaudella HIFK:n edustusjoukkue pelaa naisten Mestiksessä. 

Joukkueen päävalmentajaksi ja manageriksi on nimetty Suomen entinen maajoukkuepelaaja Saara Niemi, joka siirtyy Helsinkiin kiinalaisen Kunlun Red Starin naisten joukkueesta.

– Helsingin IFK:n tahtotila lähteä mukaan kehittämään nais- ja tyttökiekkoa on todella merkittävä askel kohti ammattimaisempaa toimintaympäristöä, mikä kehittää niin naisten huippukiekkoa, tyttökiekkoilua kuin lajin näkyvyyttä koko suomalaisessa urheilukentässä, Niemi kertoo HIFK:n tiedotteessa.

– Helsinki on ollut nais– ja tyttökiekkoilun musta aukko Suomessa. Myös IFK on laiminlyönyt omaa velvollisuuttaan naisten kiekkoilun kehittämisessä, mutta nyt siihen tulee muutos, kommentoi Oy HIFK-Hockey Ab:n toimitusjohtaja Jukka Valtanen.

Valmis brändi helpottaa HIFK:n naisjääkiekkotoimintaa tilannetta huomattavasti. Sen yhteistyökumppaneihin kuuluvat ensi kaudella sellaiset suurtekijät, kuten Sinebrychoff, Wärtsilä, Stockmann, Tallink, CCM ja Lehtimäki.

IFK:n edustusjoukkueen tavoitteena on nousta vuoden päästä naisten SM-sarjaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu