Puheenaihe

Lastentarhanopettajat jatkavat palkkakuopassa – Kuntatyönantajat ei löytänyt näyttöä kartellista: "Perätön väite"

KT Kuntatyönantajat ei löytänyt näyttöä siitä, että lastentarhanopettajien palkkoja pidettäisiin pääkaupunkiseudulla sovitusti matalalla.

Päivi Tuovinen/Arkisto

KT Kuntatyönantajat katsoo, että väite lastentarhanopettajien palkkakartellista on perätön.

KT:n tekemän selvityksen perusteella Helsinki, Espoo ja Vantaa eivät ole pyrkineet rajoittamaan palkkojen nousua keskinäisellä sopimuksella.

– Jokaisella kaupungilla on omat paikalliset palkkaus- ja palkitsemisjärjestelmänsä, jotka määritellään itsenäisesti ja kaupunkikohtaisesti, valvontaraportissa todetaan.

– Kaupungit toki seuraavat sekä yleistä että muiden työnantajien palkkakehitystä, mutta se on tavanomaista työnantajatoimintaa.

Lastentarhanopettajien tehtäväkohtaiset palkat eroavat Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla toisistaan. Kaupungit määrittävät ne kunta-alan sopimusten edellyttämällä tavalla tehtävän vaativuuden perusteella.

Henkilökohtaisen palkan määrittely, mahdolliset tulospalkkiot ja muut lisät poikkeavat kaupungeissa KT:n mukaan oleellisesti toisistaan.

Taustalla on jatkuva pula pätevistä lastentarhanopettajista pääkaupunkiseudulla. Tehtävät eivät houkuttele matalan ansiotason takia.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön Jukon mielestä palkat on pääkaupunkiseudulla pidetty tarkoituksellisesti matalina.

KT Kuntatyönantajat selvitti palkkojen määräytymistä Jukon tekemän valvontapyynnön perusteella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lastentarhanopettajat jatkavat palkkakuopassa – Kuntatyönantajat ei löytänyt näyttöä kartellista: "Perätön väite"27.4.2018 14.42
Tulossa kaikkien aikojen palkkapyyntöjen vyöry – tuhannet lastentarhaopettajat vaativat kirjallisesti jättikorotusta26.3.2018 14.11
Lastentarhanopettajan tulokehitys pysähtyy 10 vuoden kohdalla – OAJ aikoo tehdä valvontavaatimuksen palkkakartellista7.3.2018 09.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu