Puheenaihe

Vantaa maksaa valtuustojen yhteisen kokouksen kustannukset – Hintalappu kymmeniä tuhansia euroja

Kokouspaikkana ovat kulttuuritalo Martinus ja Mercuria Kauppiaitten kauppaoppilaitos.

Veera Visuri

Pääkaupunkiseudun kaupunginvaltuustojen yhteinen keskustelutilaisuus maakunta- ja sote-uudistuksesta järjestetään Vantaalla kulttuuritalo Martinuksessa ja Mercuria Kauppiaitten kauppaoppilaitoksessa tiistaina 15. toukokuuta.

Vantaa maksaa tilaisuuden järjestelykustannukset, jotka ovat arviolta 37 000–45 000 euroa.

Miksi Vantaa on maksumiehenä?

–  Pääkaupunkiseudun kuntien välisessä yhteistyössä on ollut jo pitkään perinteenä se, että isäntäkaupunki vastaa eri tilaisuuksien kustannuksista, vastaa Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Viljanen lisää, että suurimman vastuun eri kokousten kustannuksista on yleensä kantanut Helsingin kaupunki.

–  Monet kokoukset, kuten pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajakokoukset, samoin kuin pääkaupunkiseudun luottamusmiesten yhteiskokoukset, on varsin usein järjestetty Helsingissä. 

Aloitteen yhteiskokoukseen teki Vantaan valtuustovaliokunta, jonka puheenjohtajana toimii kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman. Lähtökohtana aloitetta tehtäessä oli Viljasen mukaan se, että kokous järjestetään Vantaalla.

–  Yhteistyökokouksia on järjestetty verraten vähän Vantaalla. Katsoimme, että näin merkittävä julkinen kokous antaa mahdollisuuden esitellä paitsi Vantaata myös uudistettua Martinus-salia ja sen käyttömahdollisuuksia, kommentoi Viljanen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu