Puheenaihe

Sharia-lain ekspertit pohtivat Suomessa: Ovatko avioliitto ja kauppasopimus rinnastettavissa ja mitkä ovat naisten seksuaaliset oikeudet?

Kuvituskuva.

Arkisto

Maailman johtavat islamilaisen sharia-oikeuden asiantuntijat saapuvat Suomeen kesäkuussa.

Helsingin ja Tampereen yliopistoissa järjestetään 6.–9. kesäkuuta Islamic Legal Studies -konferenssi, jossa pääpuhuja on professori emeritus Frank Vogel Harvardin yliopistosta Yhdysvalloista.

Tampereen yliopiston tiedotteen mukaan konferenssissa käsitellään muun muassa seuraavia aiheita: ovatko avioliitto ja kauppasopimus rinnastettavissa, juristien näkemyksiä raskauden kestosta, naisten seksuaaliset oikeudet ja miehen impotenssi tuomioistuimen käsittelyssä, eunukit ja islamilainen laki, tekstiviestillä solmitut avioliitot, muslimien integroituminen länsimaissa ja armon käyttö iranilaisessa rikosoikeudessa.

Muita teemoja ovat esimerkiksi perintökiistat Sansibarissa, lapsen oikeudet Saudi-Arabiassa ja avioero Gazassa.

Konferenssin tieteellinen järjestäjä on International Society for Islamic Legal Studies.

– Suomessa islamilaisen oikeuden tutkimus on edelleen pieni ala, mutta tutkimuksen merkitys voimistuu meilläkin muun Euroopan tavoin muun muassa maahanmuuton myötä, sanoo konferenssin suomalainen järjestäjä, yliopistonlehtori Susanne Dahlgren Tampereen yliopiston tiedotteessa.

Se on Espanjan Murciassa 2003 perustettu kansainvälinen tieteellinen seura. Seura rekisteröitiin 2004 Massachusettsissa, Yhdysvalloissa ja se toimi pitkään Harvard Law Schoolin yhteydessä.

Edit 5.6. klo 8.52: Otsikkoa korjattu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu