Paikalliset

Rekolan Kino nousee ja sukeltaa kotimaisen elokuvan mukana

Koivukylän elokuvayhdistys esittää elokuvia Rekolan vuonna 1948 valmistuneessa työväentalossa (Rekolantie 43). Rekolan Kinoa hoitaa Aki Kulokivi.

Armi Suojanen

Kun suomalaisella elokuvalla menee hyvin, Rekolan Kinokin porskuttaa vakaasti ja väkeä riittää katsomoon. Viime vuosi oli huono tai ainakin tasapaksu. Punaisia, Saabin istuinkankaalla verhoiltuja penkkejä ei paljon kulutettu.

Salin oven yläpuolella on julisteita viime vuonna esitetyistä elokuvista. Nuorille ja nuorille aikuisille suunnatut Raimo O. Niemen Roskisprinssi ja Ville Jankerin Pussikaljaelokuva vetivät Rekolassa surkeasti katsojia, yhteensä 22.

Juha Wuolijoen ohjaamalla Hella W:llä meni paremmin.

– Se veti joten kuten, kuvaa Kinon hoitaja Aki Kulokivi.

Hän sanoo, että yksi syy elokuvien huonoon menestykseen on se, että Kinoa pyörittävä Koivukylän elokuvayhdistys ei saa levittäjiltä esitettäväkseen uusia ensi-iltaelokuvia. 134 penkin katsomo ei riitä siihen.

Kinon leffat ovat pari kolme kuukautta vanhoja eivätkä aktiiviset nuoret jaksa odottaa uutuuden saapumista niin kauan.

Elokuvayhdistys ei ole tutkinut leffakävijöiden ikärakennetta, mutta Kulokiven mukaan se kallistuu lapsiin sekä keski-ikäisiin ja sitä vanhempiin.

Lastenelokuviin myydäänkin hyvin lippuja, mutta aikuisten elokuvien suosiosta ei koskaan tiedä.

Arto Halosen ohjaama Prinsessa oli vuoden 2010 suosikki.

– Kaikki eivät edes mahtuneet sisään katsomaan sitä, Kulokivi muistelee.

Viime kevään Kaupunkijuhla-päivänä se esitettiin Kinossa ilmaiseksi ja vielä silloinkin sali täyttyi mukavasti.

Rekolan Kino aloittaa kevään näytäntökautensa helmikuun alkupuolella ja toivoo parempaa leffavuotta sekä enemmän katsojia. Lippujen hinnat säilyvät edelleen kuudessa eurossa.

Kun salissa eivät pyöri elokuvat, siellä pidetään yksityisiä juhlia ja yleisötilaisuuksia. Uutta vipinää työväentaloon on tuonut vuodesta 2010 lähtien Rekolan elävän musiikin yhdistys Remy konserteillaan. Ensi lauantaina 21. tammikuuta Remyn vieraaksi tulee Keystone Cops.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu