Puheenaihe

Vantaalaiset vaikuttajat jyrähtävät: Valtuustojen yhteinen kokous on kallista ja turhaa teatteria

Carita Orlandon mielestä valtuustojen yhteiskokous on rahanhukkaa. 

Lehdistökuva

Vantaan Sanomat uutisoi tiistaiaamuna Vantaan maksavan pääkaupunkiseudun kaupunginvaltuustojen yhteisen keskustelutilaisuuden kulut. Tiistaina 15. toukokuuta järjestettävässä tilaisuudessa käsitellään maakunta- ja sote-uudistusta. Tilaisuudessa on tarkoitus myös lopullisesti päättää pääkaupunkiseudun kuntien yhteisestä sote-lausunnosta.

Kokoomuksen vantaalaiset kaupunginvaltuutetut Carita Orlando ja Sami Kanerva pitävät valtuustojen yhteiskokousta teatterina.

– Turha kokous ja vielä hyvin kallis sellainen, kommentoi Orlando.

Yhteinen keskustelutilaisuus ei tuo mitään lisäarvoa."

Kanervan ja Orlandon mielestä valtuustojen yhteinen keskustelutilaisuus ei tuo mitään lisäarvoa.

– Kokouksia yritetään käyttää kumileimasimena hyväksymään lausuntoa, jonka valmisteluun ei ole ollut tosiasiallista mahdollisuutta vaikuttaa, sanoo Kanerva.

Sote- ja maakuntauudistusta ajavat hallituspuolueet. Uudistus on saanut kritiikkiä myös hallituspuolueiden riveistä, mutta erityisesti oppositiosta.

Orlando pahoittelee sitä, että Vantaan kaupunginhallituksen hyväksymässä lausunnossa esitetään ainoastaan kritiikkiä uudistusta kohtaan eikä yhtään ratkaisuehdotusta. Espoossa kaupunginhallitus hyväksyi virkamiesesitystä maltillisemman kannanoton maakunta- ja soteuudistukseen.

Orlando ihmettelee uudistuksen saamaa vastustusta.

– Nykyiset sosiaali- ja terveyspalvelut ovat hyvin epätasa-arvoiset. Työterveyshuolto ja vakuutukset takaavat osalle ihmisistä laadukasta ja nopeaa hoitoa. On kummallista, että pienen ihmisen asialla esiintyvät puolueet sallivat nykytilanteen ja haluaisivat sen vielä jatkuvan, päättää Orlando.

 

Vantaa maksaa valtuustojen yhteisen kokouksen kustannukset – Hintalappu kymmeniä tuhansia euroja

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu