Puheenaihe

Morsiusliike tarjoaa glamouria – yrittäjä rantautti uudenlaisen liikeidean Helsinkiin

HÄÄT Lahtelainen hääpukuyrittäjä toi Helsinkiin Jenkki-tuulia. Sovitusmaksulla koko liike on asiakkaan ja hänen seurueensa käytössä.

– Pitsiä, kreppiä, aika avoimia ja boheemejakin pukuja, kuvailee uusia trendejä sisäänostomessuilta Barcelonasta juuri palannut Jenny Nilsson, joka avasi hääpukuliike Glamourin Museokadulle viime syksynä.

JOHANNA ERJONSALO

Helsingin Museokadulla sijaitseva morsiuspukuliike Glamour tihkuu nimensä mukaisesti glamouria.

Morsiuspukuja myyvän liikkeen seinät ja antiikkisohvat ovat hennon vaaleanpunaiset, tangoilla roikkuu kimaltelevia hääunelmia ja vieraalle kaadetaan lasiin vaaleanpunaista ruusulimua.

Juomat tarjoiluineen ovatkin viime syksynä avatun liikkeen yksi erikoisuuksista. Hääpuvun sovittamisesta on tehty intiimi tapahtuma, jossa tilan saa käyttöön puoleksitoista tunniksi, mukaan voi makutuomareiksi ottaa korkeintaan neljä ystävää. Paikalla on myös pukuihin erikoistunut myyjä ja sovituksen aikana tarjoillaan pientä purtavaa sekä ylellisen tuoksuista juomaa.

– Halusin avata myymälän, joka tarjoaa elämyksen. Ihmiset haluavat palvelua ja tunteen, että heihin keskitytään. Asiakkaat ovat valmiita siitä myös maksamaan, sanoo omistaja Jenny Nilsson, joka on pitänyt yli 10 vuotta morsiuspukuliikettä Lahdessa.

Nilssonin mukaan jotain on vuosien aikana muuttunut, sillä vielä kymmenisen vuotta sitten konsepti ei olisi toiminut eivätkä asiakkaat olisi olleet valmiita maksamaan palvelusta. Pukujen sovittamisesta veloitetaan 30 euron sovitusmaksu.

Hääpukutrendi on muuttunut aikaisempaa boheemimmaksi. Nyt rohkeimmat morsiamet haluavat ohuita olkaimia, pieniä ylosia ja seppeleen päähän. Kuva: Johanna Erjonsalo

Nilsson puhuu ”luksusmyymälästä”, mutta varoo yhdistämästä siihen ajatusta, että luksus näkyisi pukujen hinnoissa, vaan ainoastaan palvelussa. Pukujen hintahaarukka on 1 000–3 000 euroa.

Toisen liikkeen avaaminen oli nuorelle yrittäjälle luonteva jatkumo yritystoiminnalle.

– Olen ollut yllättynyt, miten hyvin näin erilainen konsepti on otettu vastaan. Jos tekee jotain erityistä, niin onhan Helsinki paras paikka aloittaa kokeilu. Helsingissä on kuitenkin paljon morsiuspukuliikettä, joten jollain tavalla on erotuttava muista, Jenny Nilsson tietää.

Liikeidea on kotoisin Yhdysvalloista, jossa Nilsson kertoo nähneensä vastaavanlaisella konseptilla toimivia liikkeitä.

Sileä kreppi on nosteessa

Lahtelaisen morsiuspukuliike Glamourin omistaja avasi morsiuspukuliikkeen Museokadulle viime syksynä.

Liike on auki sopimuksen mukaan.

Asiakas saa käyttöönsä puoleksitoista tunniksi koko myymälän.

Käynnistä peritään 30 euron sovitusmaksu.

Puvut tilataan erikseen ja niiden toimitusaika on 3–6 kuukautta.

Materiaalina tafti on out. Tulossa on sileäpintainen ja hyvin laskeutuva kreppi.

Pukujen sävyssä samppanja on väistymässä perinteisen valkoisen tiel

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu