Puheenaihe

Petteri on somejulkkis Sepon isäntä – "Tekisin päivityksiä, vaikka Sepolla olisi vain neljä seuraajaa"

JULKKIKSET Petteri Poukan Seppo-koirasta on tullut someilmiö. Sepon voi bongata esimerkiksi Aurajokirannasta, missä hänen toimistonsa sijaitsee.

Petteri Poukka ja Seppo-koira ovat erottamaton kaksikko. Seppo on Petterin seurana niin palvelukoti- kuin joulupukkikeikoillakin.

Tomi Kangasniemi

Shetlanninlammaskoira Seppoon varsinainen someilmiö. Seitsenvuotiaalla koiralla on sekä Twitterissä että Facebookissa kohta 10 000 seuraajaa. Sepon omistaja Petteri Poukka muistuttaa kuitenkin, että Seppo ei ole pelkkä someilmiö.

– Seppo on ollut minulla pennusta saakka, ja olemme erottamaton kaksikko. Olen kuusi vuotta tehnyt Sepon päivityksiä ja tekisin niitä, vaikka Sepolla olisi neljä seuraajaa. Seppo on innostunut ja hymyilevä koira, jonka suuhun heitän sanoja. Olen saanut monilta palautetta, miten Sepon päivitykset ovat auttaneet vaikeina aikoina.

Kun turkulaista Viestintäliiga-yritystä perustettiin, tuntui luontevalta, että Seppo saa neljän perustajaosakkaan ohella oman profiilinsa ja sähköpostinsa. Onhan Seppo erottamaton osa toimiston porukkaa.

– Seppo on aina välillä toimistolla ja viihtyy hyvin sohvalla. Sepolle tärkeitä juttuja ovat juusto ja rutiinit. Päiväunet maistuvat. Kolinat käytävästä, äänekkäät kärpäset ja omat pierut taas herättävät Sepon herkästi.

Poukka kuvailee Seppoa ystävälliseksi ja uteliaaksi koiraksi, joka on aina innokas, ollaan sitten menossa tai tulossa.

– Seppo viihtyy kaikkialla. Periaate minulla on, että jos Seppo ei voi jonnekin tulla, en minäkään ole menossa.

Sepolla riittää puuhaa, sillä hän käy omistajansa kanssa myös ilahduttamassa vanhuksia. Poukka on tehnyt pitkään vapaaehtoistyötä vanhusten parissa. Hän ja Seppo vierailevat säännöllisesti Nokialla palvelukodissa.

– Siellä Seppo ei hauku yhtään vaan juoksee rapsuteltavana.

Seppo toimii joulunaikaan myös sesonkityöntekijänä. Viime jouluaattona Poukka toimi 14 paikassa joulupukkina, Seppo oli luonnollisesti mukana.

– Lapsille Seppo koiratonttuna on se kovin juttu.

Pelkkää työtä ei Sepon elämä kuitenkaan ole. Ruoka kiinnostaa, ja Poukka kuvailee Sepon innostusta siihen melko moniulotteiseksi. Juusto on ykkösjuttu, jolla Sepon saa tekemään myös temppuja.

– Esimerkiksi istu, tassu ja ylävitonen menevät. Tissi-tempun opetin sille joskus, mutta en enää itsekään muista, miten se meni.

Juuston lisäksi Sepolle maistuvat myös vaikkuiset korvatulpat ja hevosenkakka. Popcorn taas tuntuu olevan inhokkilistalla.

Mutta mitäs muita kiinnostuksenkohteita Sepolla sitten ruoan ohella on? Poukan mukaan Seppo pitää ainakin metsässä sekoilusta. Myös fasaanien tuijottelu on parhaita huveja.

– Parhaimmillaan Seppo on tuijottanut fasaania viiden metrin päästä yli puoli minuuttia.

Onneksi Aurajokirannassa fasaanit ovat harvinaisia. Eivät jää Sepon lenkit sitten pelkäksi tuijotteluksi.

Sepon edesottamuksia pääsee seuraamaan Facebookissa nimellä sepposheltti ja Twitterissä @seppokoira

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Janni Hussilta iso ele vähävaraisille lemmikinomistajille – pelastaa samalla 10 adoptiokoiraa11.5.2018 14.23

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu