Paikallisurheilu

Eemeli Heikkinen siirtyy Kiekko-Vantaan riveihin – tunnettu jämäkästä oman pään pelistä ja painavasta laukauksesta

Eemeli Heikkinen siirtyy ensi kaudeksi Kiekko-Vantaan pelipaitaan.

[email protected]

Jääkiekon Mestiksessä pelaava Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen puolustaja Eemeli Heikkisen kanssa. Järvenpään Haukkojen kasvatilla oli kova halu palata pääkaupunkiseudulle.

– Innolla odotan syksyn tuloa. Koen, että Vantaa on minulle paras paikka. Minut haluttiin tänne ja itse halusin tulla. Meillä on hyvä joukkue kasassa ja kopissa on tuttuja kundeja, joten tänne oli helppo tulla, Eemeli Heikkinen kertoo.

Heikkinen pelasi viime kaudella Mestistä Rovaniemen Kiekon riveissä, jossa kapteenistoon kuulunut raamikas puolustajajärkäle saalisti 45 ottelussa tehot 6+7=13. Heikkinen sai pelata ehjänä vastuullisessa roolissa.

– Se oli hieno kokemus. Kausi jäi joukkueella pelillisesti vajaaksi. Itselle se oli hyvä vuosi ja koen, että olen nyt parempi pelaaja. Siellä kasvoi myös ihmisenä ja tutustui hienoihin ihmisiin. Ei ole mitään pahaa sanottavaa, mutta nyt on nasta olla takaisin Vantaalla, 23-vuotias Heikkinen sanoo.

Innolla odotan syksyn tuloa. Koen, että Vantaa on minulle paras paikka.

Heikkinen on pelannut urallaan 46 liigaottelua Helsingin IFK:n pelipaidassa. Liigaunelma siintää edelleen lupaavan puolustajan silmissä.

– Puolustuspelaaminen ja pelin avaaminen ovat vahvuuksiani. Kehityskohde on kiekollisessa pelissä. Haluan pystyä myös tekemään pinnoja. Niiden makuun pääsin viime kaudella ensimmäistä kertaa oikeastaan urallani. Haluan kehittyä kokonaisvaltaisesti paremmaksi puolustajaksi, Heikkinen tuumii.

Jämäkästä oman pään pelistä ja painavasta laukauksesta tunnettu Heikkinen on pelannut nyt yhteensä Mestiksessä 89 ottelua K-Vantaan, Peliittojen ja RoKin riveissä. Pudotuspeleihin järvenpääläinen on päässyt urallaan vain kerran.

Ensi kaudella Heikkisellä on hyvä mahdollisuus menestyä kilpailukykyisessä joukkueessa.

– Haluamme olla kärkikahinoissa ja mennä pitkälle. Siitä ei ole epäillystäkään, eikä kukaan tyydy mihinkään keskikastiin, Heikkinen pohtii.

Eemeli Heikkinen

Syntynyt 29. elokuuta 1994 Helsingissä.

Pituus: 195 cm. Paino: 97 kg.

Pelipaikka: puolustaja.

Seura: Kiekko-Vantaa.

Järvenpään Haukkojen kasvatti.

Pelannut 46 liigaottelua Helsingin IFK:n pelipaidassa.

Mestiksessä vyöllä 89 ottelua Kiekko-Vantaan, Heinolan Peliittojen ja Rovaniemen Kiekon riveissä.

Voitti HIFK:ssa SM-hopeaa kaudella 2015–16.

Viime kaudella RoKissa 45 ottelussa tehot 6+7=13. Kuului joukkueensa kapteenistoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu