Puheenaihe

HSL:n vyöhykeuudistus lykkääntyy yhä

HSL:n matkustusalue tullaan jakamaan vyöhykkeisiin matkan pituuden mukaan.

Petri Niskanen

HSL:n vyöhykeuudistus ja siihen kytkeytyvä lippu- ja informaatiouudistus viivästyvät edelleen.

Alunperin kevääksi ja sittemmin syksyksi ilmoitettu vyöhyke- ja matkakorttiuudistuksen käyttöönotto tapahtuu nyt HSL:n mukaan vuodenvaihteessa.

– Näillä näkymin vyöhykeuudistus on tulossa vuodenvaihteessa. Edelleen teemme kovasti töitä sen eteen, HSL:n ryhmäpäällikkö Risto Vaattovaara vakuuttaa.

Tulevassa uudistuksessa matkustajan on ostettava vähintään kaksi vyöhykettä kattava lippu, vaikka matkaa tekisi vain yhden vyöhykkeen alueella.

Vyöhykeuudistus ja uuteen lippujärjestelmään siirtyminen vaatii muun muassa kaikkien matkakorttien vaihtamisen uusiin.

HSL:n hallitus päätti viime kokouksessaan hankkia vanhanmallisia matkakortteja vielä 30 000 kappaletta, koska matkakorttien vaihtamista uusiin ei ole päästy aloittamaan suunnitellusti, ja aiemmin hankitut määrät nykyistä korttia eivät riitä kattamaan tarvetta.

– Samalla on tarpeen varautua siihen, että nykyisiä matkakortteja joudutaan tilaamaan lisää vielä tämänkin jälkeen, jos vyöhykemalliin siirtyminen ja siten matkakorttien vaihto uusiin viivästyy edelleen, hallitus totesi kokouksessaan.

– Nykyisiä matkakortteja on hankittu lisää lähikuukausien tarpeisiin, Vaattovaara kuittaa.

Matkakorttiuudistuksen myötä mahdolliseksi pitäisi tulla myös matkakorttien lataaminen netissä, jota on toivottu kymmenisen vuotta.

Yle uutisoi alkuvuodesta, että Finanssivalvonta ei loppuvuodesta 2017 hyväksynyt maksupalvelujen tarjouskilpailun voittaneen Trustly Ab:n maksuteknologiaa.

– Nettilataus on tulossa käyttöön vyöhykeuudistuksen yhteydessä vuodenvaihteessa. Ylen uutisoimassa verkkopankkimaksamisessa tilanne on vielä auki ja käymme neuvotteluja eri vaihtoehdoista, Vaattovaara kertoo nyt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mielipide: Vasemmisto ehdotti Vantaalle yhtä, edullista maksuvyöhykettä – tämä ei käynyt muille11.11.2017 07.05
HSL löi vyöhykelippujen hinnoittelun lukkoon – ”Asukkaat eriarvoiseen asemaan”11.12.2013 11.08
Lippu-uudistus jakaa vantaalaiset kahteen kastiin – "Suurimmalla osalla matka Helsinkiin kallistuu roimasti"8.11.2017 06.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu