Puheenaihe

IL: Maa- ja metsätalousministeri antoi erityisavustajalleen kenkää – avustajalta rajuja syytöksiä: "Ministeri ei pidä koulutetuista naisista ja minä en pidä sovinistimiehistä"

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) antoi yllättäen potkut luonnonvara-asioista vastanneelle erityisavustajalleen.

Jari Leppä

Eduskunta

Valtioneuvoston kanslian alivaltiosihteeri Timo Lankinen vahvistaa Iltalehdelle, että erityisavustaja menetti ministerin luottamuksen. Erityisavustajien työsuhteet ovat määräaikaisia ja ministerin luottamuksen varaisia.

Lehden tavoittama potkut saanut erityisavustaja Satu-Marja Tenhiälä ehti olla virassaan seitsemän kuukautta. Hän sanoo suoraan, ettei yhteistyö Lepän kanssa toiminut.

– Jos ministeri ei pidä koulutetuista naisista ja minä en pidä sovinistimiehistä, niin eihän se nyt ihan match made in heaven ole, sanoo Tenhiälä IL:lle.

Ministeri ei pitänyt siitä, että häntä haastetaan.

Tenhiälän mukaan ministeri haki tehtävään kansainväliset asiat osaavaa ja kielitaitoista henkilöä, mutta sittemmin ministerin mieli muuttui. Tenhiälän mukaan ministeri ei pitänyt siitä, että häntä haastetaan.

Iltalehden haastattelemat, Leppään työtehtävissä tutustuneet muut henkilöt vahvistivat, etteivät Lepän puheet ole aina tasa-arvon kannalta sopivia.

Virkamatkalla oleva Leppä ei halunnut kommentoida asiaa tuoreeltaan IL:lle.

Myöhemmin lähettämässään tiedotteessa Leppä kiisti asiattoman käytöksen ja sanoi olevansa tasa-arvon puolustaja. Hän sanoo, ettei ollut tyytyväinen yhteistyöhön Tenhiälän kanssa. Asiasta uutisoi Yle Uutiset.

Päivitetty 13.55. Lepän tiedotteen pohjalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Naisten asevelvollisuudesta säästämisestä nousi äläkkä – puolustusministeri puolustaa nyt kantaansa 18.5.2018 16.03
Työministeri Lindström myönsi Ylellä: Perustuslaki voi kaataa alle 30-vuotiaiden työllistämisuudistuksen5.5.2018 19.00
Näin ministeri tarttui pentutehtailuun – koiraväeltä tuli välittömästi kiitosta23.4.2018 17.37

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu