Paikallisurheilu

Loukkaantumisesta toipunut Tero Pitkämäki avaa kisakauden Myyrmäessä – "Odottelen yli 85 metrin heittoa"

Tero Pitkämäki on treenannut itsensä kovaan kuntoon. Hän aloittaa kilpailukautensa lauantaina Kultainen Keihäs -tapahtumassa.

Anssi Mäkinen

Neljän viikon harjoitusleiri Teneriffalla ja kahdeksan kovaa heittoharjoitusta viimeistelivät Tero Pitkämäen kesän kilpailukunnon. Keihäänheiton seitsenkertainen arvokisamitalisti avaa kauden Myyrmäen kentällä lauantaina Kultainen Keihäs -kilpailussa.

– Myyrmäessä on hyvä kenttä ja mainio keihästapahtuma kauden avaukseen. Toivon mukaan se kehittyy jatkossa samaa tahtia. Tällaisia Suomen tarvitaan, Pitkämäki kehuu.

Keihäänheitto on sellainen laji, että välillä kulkee ja välillä ei.”

Vantaalla Pitkämäen haastajina ovat ainakin lajin kotimaiset kärkinimet kuten Oliver Helander, Joni Karvinen ja Lassi Etelätalo.

– Odottelen sellaista yli 85 metrin heittoa Myyrmäessä, Pitkämäki sanoo.

Pitkämäen piti avata kausi jo toukokuun alussa Dohassa, mutta hän jätti kilpailun väliin, koska halusi keskittyä Teneriffan leirillä heittämiseen kevättalvella tehdyn kyynärpäätähystyksen jälkeen.

– Kyynärpää turposi ensin syksyllä ja sitten helmikuussa uudelleen. Käden liikkuvuus rajoittui, kun rustokappaleita meni nivelten väliin. Kaksi viikkoa operaation jälkeen pääsin jo heittämään, Pitkämäki kertailee.

– Kunto oli jo Dohan kilpailuun aikaan sellainen, että olisin voinut kilpailla. Päätettiin kuitenkin olla menemättä ja haettiin leirillä heittämistä kiinni, ettei sitten kunto hyydy kesän mittaan. Leirillä tein täysvauhtisia heittoja liki jokaisessa heittotreenissä. Heittäminen oli nousujohteista läpi leirin.

Pitkämäen mukaan edellytykset hyvälle kilpailukaudelle ovat kauden avauskisassa olemassa.

– Kauden ensisijainen tavoite olisi olla hyvässä kunnossa niin, että tulokset pyörivät 85 metrin päälle koko ajan. Siitä olisi hyvä tehdä huipputulos, Pitkämäki sanoo.

– Teneriffan leirin perusteella kunto on samantyyppinen kuin viime vuonna. Viime keväänä tuli loukkaantuminen heti kauden avauskisan ensimmäisessä heitossa. Jos nyt saisi sen vältettyä, voisi tulla kokonaisuudessaankin hyvä kausi.

Pitkämäki, 35, heitti viime vuonna parhaimmillaan 88,27 ja oli Lontoossa MM-kilpailuissa viides. Omasta 90 metrin heitosta on jo tovi, mutta Timanttiliigan Dohan kilpailussa saksalaisen kärkitrion tulokset eivät säikäytä. Dohassa Johannes Vetter heitti 92,70, Thomas Röhler 91,78 ja Andreas Hofmann 90,08.

– Ei tuollainen vaikuta minun motivaatiooni. Keihäänheitto on sellainen laji, että välillä kulkee ja välillä ei. Eivät saksalaiset ole voittamattomia.

Karttuvan iän Pitkämäki on huomioinut harjoittelussaan

– Olen yläkropasta vahvempi kuin koskaan ennen. Vanhempana voi heittää vähän enemmän voiman kuin nopeuden kautta. Ja, kun on kokemusta enemmän, pystyn muuttamaan heittoa paremmin päivän kuntoon sopivaksi. On enemmän variaatioita taskussa kuin aikaisemmin.

Kultainen Keihäs

Kilpaillaan 26.5. Myyrmäen urheilupuiston yleisurheilukentällä.

Tapahtuma alkaa kello 13 nuorten M17-keihäskilpailulla. Naisten kilpailu alkaa kello 16.20. Kultaisen Keihään päättävä miesten keihäskilpailu alkaa kello 18. Myyrmäessä nähdään myös parakeihään ja n17-sarjan kilpailut sekä naisten ja miesten 100 metrin juoksu.

Aikuisten lippu maksaa 15 euroa ja eläkeläisten 10 euroa. Alle 18-vuotiaat pääsevät katsomoon viidellä eurolla. Alle seitsemänvuotiaat lapset pääsevät sisään ilmaiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kultainen Keihäs -kilpailu kisataan Myyrmäessä – Jenni Kangas jahtaa mestareiden vinkeillä EM-rajaa2.5.2018 09.10
Pitkämäki kommetoi IL:lle isoa muutostaan – "On ollut yllättävänkin kivuton"15.5.2018 21.13
Viileys ei vienyt yleisöä – Kultainen Keihäs saavutti tavoitteensa30.5.2017 22.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu