Puheenaihe

Hernesaaren koirasurmasta kova kommentti pitbull-yhdistykseltä – "Hyvin yököttävää on se, että omaa lemmikkiä ei puolusteta"

Suomen pitbull-yhdistyksen näkemys Hernesaaren koirasurmasta on herättänyt keskustelua sosiaalisessa mediassa. Kuvakaappaus yhdistyksen verkkosivuilta.

Kuvakaappaus

Suomen pitbull-yhdistys on ottanut verkkosivuillaan kantaa noin kaksi viikkoa sitten Helsingin Hernesaaressa tapahtuneeseen koirasurmaan, jossa pitbull-rotuinen koira riepotteli pienen Hilppa-villakoiran hengiltä.

Yhdistyksen verkkosivujen kysymyspalstalla henkilö kysyy, oliko hyökännyt koira aito pitbull ja miten yhdistys kommentoi Hernesaaren tapahtumia.

Pitbull-yhdistys vastaa kysymykseen melko rajuin sanankääntein.

Yhdistyksen sivuilla kirjoitetaan, ettei hyökännyt koira ollut pitbull-rotuinen koira, eikä uhrina ollut villakoira, vaan "siinä koirapainitapauksessa jokin mikä-lie-paimenkoira puri palkeenkieleen toiseen karvaturriin, jonka omistaja sai niin sanotun paskahalvauksen".

– Hyvin yököttävää on se, että omaa lemmikkiä ei puolusteta eikä siitä huolehdita tai oteta vastuuta ennen kuin sattuu jotakin. Vasta sen jälkeen ulistaan ja vaaditaan korvauksia, sivuilla kirjoitetaan.

Yhdistys kertoo viralliseksi kannakseen, että koiranomistajien tulisi olla vähän fiksumpia kuin koirat.

– Koirat ovat koiria ja pelaavat keskenään koirien säännöillä, koirien etiikalla ja koirien moraalilla.

Hernesaaren tapahtumat ovat järkyttäneet ihmisiä ja poliisi tutkii asiaa kahden rikkomuksen nimikkeellä.

Toimitus ei useista yrityksistä huolimatta tavoittanut yhdistyksen vastuuhenkilöä kommentoimaan asiaa.

Verkkosivuilla ilmoitetaan, että Suomen pitbull-yhdistys ry. jakaa "oikeaa ja puolueetonta tietoa amerikanpitbullterrieri-koirarodusta kaikille rodusta kiinnostuneille". Sivuilla arvostellaan ihmisten mediasta saamia mielikuvia pittbulleista.

–  Pitbull-tyyppinen koira ei ole sama asia kuin aito pitbull, sivuilla kirjoitetaan.

Verkkosivujen mukaan Suomen pitbull-yhdistys ry. on perustettu 2005.

Patentti- ja rekisterihallituksen ylläpitämästä Yhdistysnetti-tietokannasta ei löydy kyseistä yhdistystä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Poliisi jatkaa Hernesaaren koirasurman tutkimuksia – pitbullin omistajaa epäillään kahdesta rikkomuksesta21.5.2018 10.27
Video: Järkyttävä tilanne suosikkiravintolan luona – espoolainen Hilppa-koira, 13, kuoli raateluun, ravintola vetäytyy vastuusta18.5.2018 11.49

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu