Puheenaihe

Louhela Jamissa tehtiin uusi kävijäennätys

Tämänvuotinen Louhela Jam keräsi mukavasti yleisöä.

Tommi Otsavaara

Viime sunnuntaina järjestetty Louhela Jam -festivaali keräsi ennätysyleisön.

Ilmaisfestivaalin järjestelyistä vastanneen Velmu ry:n toiminnanjohtaja Tommi Ouvinen kertoo, että puistotapahtumassa vieraili enemmän yleisöä kuin koskaan aiemmin: kävijöitä oli arviolta ainakin 8 000.

– Viime vuonna kävijöitä oli arviolta 5 000. Ruoka- ja vaatemyyjät kertoivat, että he lähes tuplasivat myyntinsä viime vuoteen nähden.

Ouvinen uskoo, että kävijäennätys selittyy lämpimällä säällä ja monipuolisella festariohjelmalla. Laaja artistikirjo, nykytaidefestivaali IHME ja lasten alue toivat aurinkoiseen Jokiuoman puistoon monenlaista väkeä.

Järjestelyt onnistuivat Ouvisen mukaan kokolailla suunnitellusti ja tapahtuma sujui rauhallisesti ilman rähinöitä.

Ouvinen arvioi, että musiikkiesiintyjistä suurimmat yleisövetonaulat olivat Liivit Boys feat. Vicky Rosti, Mara Balls, Shiraz Lane sekä Martti Servo ja Napander.

Talkoovoimin toteutettava Louhela Jam on järjestetty Jokiuoman puistossa vuodesta 1992. Kaupunki tuki tapahtumaa tänä vuonna 13 000 eurolla.

Ouvisen mukaan festivaali tekee jatkossa entistä enemmän yhteistyötä Vantaan kulttuuripalvelujen kanssa. Tämä näkyy ensi vuonna ainakin tapahtuman markkinoinnissa ja ohjelman sisällössä.

– Jos kävijämäärän kasvu jatkuu, on mietittävä festarialueen laajentamista, sillä tila voi käydä ahtaaksi. Jokiuoman puistossa on kyllä laajennusvaraa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu