Puheenaihe

Ilja Janitskinin oikeudenkäynti alkaa, mukana myös Johan Bäckman – käsittelyyn varattu 7 päivää

Ilja Janitskinia syytetään kymmenistä rikoksista.

JOHANNAERJONSALO

MV-lehden perustaja Ilja Janitskinin oikeudenkäynti Helsingin käräjäoikeudessa alkaa 13. kesäkuuta. Oikeuskäsittely on varsin mittava, sillä sille on varattu yhteensä seitsemän päivää kahden viikon ajanjaksolla.

Janitskinia syytetään oikeudenkäynnissä muun muassa kolmesta törkeästä kunnianloukkauksesta, kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, viidestä tekijänoikeusrikoksesta ja kahdesta rahapelirikoksesta.

Ensimmäisenä ja toisena käsittelypäivänä oikeussalissa syytettynä on myös Johan Bäckman. Bäckmania syytetään kahdesta törkeästä kunnianloukkauksesta sekä vainoamisesta.

Janitskin tuotiin Suomeen huhtikuussa 2018, jonka jälkeen hän on ollut vangittuna. Vuonna 2016 hänet vangittiin poissaolevana, sillä hän oleskeli Andorrassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ilja Janitskinille lisää syytteitä: epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja salaisten asiakirjojen julkaisemisesta2.6.2018 20.45
Helsingin käräjäoikeus vangitsi useista rikoksista epäillyn Ilja Janitskinin17.4.2018 15.32
Poliisi: MV-lehden perustaja Ilja Janitskin tuotiin yöllä Suomeen – epäillään törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan14.4.2018 08.47

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu