Puheenaihe

Yrittäjä toteutti unelmansa – Håkansbölen kartanon kahvila ja sisustuspuoti auki lauantaina

YRITTÄJYYS Taina Anttila sulki tutun ja turvallisen oven. Nyt hän on kahvilayrittäjä.

Tuore yrittäjä Taina Anttila kertoo rakastavansa kaikkea hyvää ja kaunista. Oma kahvila Håkansbölen kartanon kupeessa on pian toteutunut unelma.

Marika Lumme

Kun Taina Anttila istui lettipäisenä pikkutyttönä hiekkalaatikolla, hän teki kahvilassaan kakkuja naapureille.

– Kerroin kaikille, että isona minä avaan kahvilan, hän sanoo.

Unelma toteutuu nyt miljöössä, josta Anttila on vain haaveillut. Ruuna Cafe & Store, aukeaa Håkansbölen kartanon pihamaalla sijaitsevaan Pehtorin taloon lauantaina.

Päätin olla rohkea.”

Kahvilan makeat ja suolaiset leivonnaiset tehdään itse omassa keittiössä ja tarjolla on myös keittolounas.

– Tämä miljöö on mielettömän upea! Hakunilan alueelta on puuttunut kahvila, Anttila kertoo.

Vantaan kaupunki etsi kahvilayrittäjää avoimella haulla. Anttila näki tilaisuutensa tulleen, teki tarkkaan harkitun liiketoimintasuunnitelman ja tuli valituksi.

Kahvilanpitäjä on yrittäjäperheestä, mutta yrittäjäsaappaat hän vetää omaan jalkaansa nyt ensimmäistä kertaa. Hänellä on kokemusta kahvila- ja ravintola-alalta, mutta viime vuodet hän on työskennellyt lapsi- ja perhetyössä.

– Päätin olla rohkea ja sulkea tutun sekä turvallisen oven.

Anttila on vuokralla kaupungin omistamassa Pehtorin talossa. Kahvila ja sisustuspuoti ovat avoinna ympäri vuoden. Sisustuspuotiin tulee skandinaavisen sisustustyylin tuotteita ainakin Ruotsista ja Tanskasta.

Yksi osa kahvilan toimintaa on tilan vuokraaminen esimerkiksi juhliin. Tuore yrittäjä on yllättynyt siitä, kuinka paljon varauksia on jo tehty. Osa on varannut Pehtorin talon kokonaan käyttöönsä kahvilan aukioloaikojen ulkopuolelta. Osa puolestaan on varannut itselleen yhden huoneen omaan käyttöönsä samalla, kun muu kahvila on avoinna kaikille.

Asiakaspaikkoja on 40 sisällä ja 20 ulkona.

Pehtorin talo on suojeltu rakennus ja kaupunki kunnosti sen lattiasta kattoon. Anttila on tyytyväinen remontin tuloksiin.

– Tilat ovat kauniit ja harmoniset, hän sanoo.

Kahviloita Vantaan kartanoissa

Ruuna Cafe & Store Håkansbölen kartanolla (Kartanontie 1) avoinna ti–pe klo 10–18 ja la–su klo 10–15 ja sopimuksen mukaan.

Kahvila Olohuone Backaksen kartanolla (Ylästöntie 28) avoinna ke–su klo 11–20 ja pe–la klo 11–22. Lomakaudella mahdollisesti myös ma ja ti.

Nissbackan kartanon (Sotungintie 4) pop up -kahvila avoinna veistospuiston aukioloaikoina su klo 12–16, säävarauksella. Aukiolo kannattaa varmistaa veistospuiston Facebook-sivuilta.

Katrinebergin kartanolla nuorten 4H-yrittäjien kesäkahvila on avoinna kesäkuussa ti ja to klo 12–19 sekä ke 11–16. Kahvila voi olla satunnaisesti avoinna myös heinä- ja elokuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Håkansbölen kartanoa kunnostetaan ensi vuonna – Pehtorin talosta rempataan kahvila27.11.2016 06.20
Odotettu kahvila avasi etuajassa – "Berliininmunkkeja ja lihapiirakoita pitää aina olla"3.6.2018 07.40
Chloe avasi kahvilan Myyrmäen skeittihalliin 15.4.2018 08.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu