Urheilu

"Kuuntelin sitä monttu auki" – lääkärin kommentti löi Tero Pitkämäen ällikällä

Tero Pitkämäki.

Sirpa Repo

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki sai ortopedi Harri Panulalta hyviä ja huonoja uutisia keskiviikkoiltana.

Panula tutki Pitkämäen vasemman jalan polvesta Seinäjoella otetut magneettikuvat ja totesi, että polvi on muuten kunnossa, mutta eturistiside on poikki. Pitkällä urallaan Pitkämäki, 35, on heittänyt seitsemän arvokilpailumitalia ja vieraillut kirurgin operoitavana yhdeksän kertaa.

Vammasta kuntoutuminen kauden aikanakin on entuudestaan tuttua. Uutta tällä kertaa on se, että polvivamma on uran ensimmäinen.

– Oma reaktio oli kohtuullisen rauhallinen. Kun on 35-vuotias heittäjä tietää, että mitä vaan voi sattua. Se oli pieni yllätys, että eturistiside on poikki. Odottelin sivusidevammaa, Pitkämäki sanoo SUL:n tiedotteessa.

– Kun kuulin diagnoosin, ajattelin, että kausi on tässä. Sitten lääkäri totesi, ettei tarvitse lyödä hanskoja tiskiin. Pieni mahdollisuus on, että 2–3 viikon toipumisen jälkeen voisi aloittaa heittoharjoittelun. Kuuntelin sitä monttu auki.

Pitkämäki oli heti valmis yrittämään kuntoutusta ja heittämistä teippauksen tuella. Sopiva teippaajakin on jo tiedossa.

– Ajattelin, että kokeillaan, miten se onnistuu. Arvoitushan se on. Kipu polvessa hellitti, kun sieltä otettiin verta ja keskiviikkona aloin jo illalla vähän tekemään kuntoutusta, Pitkämäki muistelee.

Pitkämäki muistuttaa, että elokuisiin Berliinin EM-kisoihin hän lähtee vain, jos pystyy antamaan siihen riittävät näytöt, vaikka on jo valittu joukkueeseen.

– Berliinin kisoihin lähtö vaatii, että pystyn kilpailemaan Kalevan kisoissa. Silloin voi olla kolme muuta valintakelpoista heittäjää.

Heidän kanssaan pitää pystyä kilpailemaan ja mielellään voittamaan heitä. Kun on tullut tällainen vamma, alkukauden näytöillä ei ole merkitystä, Pitkämäki sanoo.

– Harjoituksissakin pitää pystyä heittämään, että näkee kuinka lujaa alitajunta lyö heitossa vastaan. Loukkaantuminen teki kuitenkin aika kipeää.

Kalevan kisat ovat Jyväskylässä 19.–22. heinäkuuta ja EM-kilpailut Berliinissä 7.–12. elokuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Onko Tero Pitkämäen ura ohi? – Mestariheittäjä menee tänään lääkäriin6.6.2018 11.58
IS: Saksalaisheittäjä järkyttyi Pitkämäen loukkaantumisesta – tuli fyysisesti paha olo6.6.2018 07.40
Pitkämäki lähtee luottavaisena tasokkaaseen Turun-kilpailuun: "Nyt on parempi tilanne"5.6.2018 17.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu