Puheenaihe

Räjähteitä ja ammuksia verkossa kaupitellut sotilas sai 1,5 vuotta ehdollista – varasti Puolustusvoimilta 6 000 euron arvosta

Mies työskenteli Merisotakoululla Suomenlinnassa.

Anu Vertanen

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi torstaina käydyn oikeudenkäynnin päätteeksi Puolustusvoimien entisen työntekijän syyttäjän vaatimuksen mukaisesti 1,5 vuoden ehdolliseen vankeuteen Puolustusvoimien räjähdeaineiden ja ammusten varastamisesta. Mies oli myös myynyt niitä internetin Tor-verkossa.

Syyttäjä vaati Merisotakoulussa työskennelleelle nelikymppiselle miehelle tuomiota törkeästä kavalluksesta, törkeästä palvelusrikoksesta, räjähderikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Opistoupseerina työskennellyt, vuonna 1978 syntynyt yliluutnantti anasti Puolustusvoimilta 2 793 erilaisia patruunaa, kranaatinheittimen peruspanoksen, 15 harjoitusrakettia, noin 13 kiloa räjähdysainetta, 120 kappaletta sytyttimiä, aikatulilankaa, räjähtävää tulilankaa, sytytysvälinesarjan sekä muuta vähempiarvoista omaisuutta.

– Palvelusrikoksessa on tavoiteltu huomattavaa hyötyä. Rikos on tehty erityisen vastuunalaista tehtävää suoritettaessa ja palvelusrikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, kihlakunnansyyttäjä Mikko Larkia totesi.

Anastetun omaisuuden arvo oli noin 6 000 euroa, jonka hän joutuu korvaamaan.

Ylen mukaan puolustus tyytyy tuomioon eikä aio valittaa hovioikeuteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat