Puheenaihe

Jopa satojen eurojen ero korvauksissa – Kissa- tai koiravakuutuksen hankkijan kannattaa syynätä laskutapa tarkkaan

Koiravakuutuksen ottajan kannattaa ottaa selvää, miten omavastuu lasketaan.

arkisto/Riitta Ketola

Erot vakuutusyhtiöiden omavastuun laskutavassa voivat vaikuttaa kissa- ja koiravakuutuksen vakuutuskorvauksen määrään jopa satoja euroja, kun korvattavana ovat 500 euron hoitokulut.

FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan tekemässä kahdeksan vakuutusyhtiön vertailussa 500 euron hoitokuluista saatavat korvaukset vaihtelivat 183 ja 440 euron välillä.

– Vakuutusta ottaessaan kannattaa huomioida korvattavista hoitokuluista vähennettävän omavastuun laskutapa, sillä sen vaikutus maksettavaan korvaukseen ja sitä kautta koko vakuutuksen hintaan voi olla huomattava, FINEn vakuutusasiantuntija Mira Aarre sanoo.

Aarre suosittelee tutustumaan tarkasti siihen, mitä vakuutus korvaa ja mitä ei. Esimerkiksi piilevien sairausten korvaamisesta on usein rajoituksia. Myös ennaltaehkäisevä hoito, kuten rokotukset, jää useimmisten korvausten ulkopuolelle. Jos koirallaan aikoo teettää pentuja, kannattaa ottaa selvää, korvataanko keisarinleikkauksia.

Laajasta kotivakuutuksesta puolestaan korvataan omalle omaisuudelle aiheutuneita vahinkoja, jotka aiheutuvat äkillisestä ja ennalta-arvaamattomasta tapahtumasta.

– Silloin, kun vahinko on syntynyt kissan ja koiran luonnollisen käyttäytymisen seurauksena, sitä ei siis korvata, Aarre kertoo.

Vertailussa mukana olleiden vakuutusyhtiöiden kotivakuutusten vastuuvakuutuksista korvataan lemmikkieläimen perheen ulkopuolisille aiheuttamia henkilö- ja esinevahinkoja, joista vakuutettu on voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvastuussa. Niistä ei kuitenkaan korvata tapaturmaisia eikä tahallisia vahinkoja eikä myöskään sellaisia vahinkoja, jotka on ehdoissa rajattu korvauspiiristä.

Eläimen vastuuvakuutus korvaa kotivakuutuksen vastuuvakuutusta kattavammin kissan ja koiran muille kuin perheenjäsenille aiheuttamia henkilö- ja esinevahinkoja. Se ei kuitenkaan sisälly seuraeläinvakuutukseen automaattisesti, vaan sen voi saada lisämaksusta.

Oletko hankkinut lemmikillesi erillisvakuutuksen?

Kyllä
68% (42 ääntä)
En
32% (20 ääntä)
Ääniä yhteensä: 62

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Punkkien määrä rajussa kasvussa – HS: Professori haluaa "koiratrafiikin" kuriin4.6.2018 09.10
Tappava sairaus palaamassa Suomeen – jo liki 50 vakavaa epäilyä Helsingin seudulla5.6.2018 10.50
Anu ja Laura kertovat: Tältä tuntuu, kun oma koira menehtyy tulipalossa – "Itkin ja silitin sylissäni kuollutta pentua"23.5.2018 20.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu