Puheenaihe

Mielipide: Myyrmäen asukastilaa suunniteltiin asukkaiden kanssa – Myös tulevaisuuteen voi vaikuttaa

Myyrmäessä pohditaan, minne uudet yhteiskäyttötilat voisivat sijoittua, kertoo kirjoittaja mielipiteessään.

Mikko Turklin

Ohjelma alkaa muotoutua sen mukaan, mitä koulutetut vapaaehtoiset Olkkarin emännät ja isännät tilaan yhdessä kävijöiden kanssa tuottavat, kirjoittaja kertoo.

Nimimerkki Pettynyt myyrmäkeläinen tarttuu tärkeään aiheeseen mielipidekirjoituksessaan.

Ikävää, jos kaupunkilaisille tarkoitettu yhteisöllinen tila Isomyyrissä ei miellyttänyt, olemme pyrkineet tekemään siitä mahdollisimman viihtyisän, ja suunnittelu onkin tehty yhdessä asukkaiden kanssa. Tilan sijainti on haasteellinen hiljaisen kauppakeskuksen ylimmässä kerroksessa, mutta Isomyyrin purkamisen yhteydessä asiaan tulee varmasti muutos.

Tila on tarkoitettu kaikille myyrmäkeläisille ja kauempaakin tuleville. Toukokuussa uusi yhteisöllinen tila oli avoinna aamupäivisin klo 9–12. Elokuusta alkaen, kun asukastila avautuu lomien jälkeen, aukioloaika on varmasti huomattavasti pidempi.

Yhteisöllisen tilan kehittämisen idea lähti siitä, että asukastila Myyringissä ei ollut ryhmille ja järjestöille varattavien tilojen lisäksi niin sanottua avointa tilaa, johon tulla viettämään aikaa ilman että tarvitsee liittyä jäseneksi tai osallistua järjestettyyn toimintaan. Tällainen tila löytyy muun muassa Koivukylän asukastila Kafnetista ja siitä on hyviä kokemuksia.

Myyringissä yhteisöllinen tila mahdollistui tilojen uudelleen järjestelyllä, ja se saatiin remontoitua yhteistyössä Vantaan kaupungin työpajojen kanssa.

Kesätauon jälkeen asukastila Myyringissä on elokuusta alkaen mahdollisuus osallistua avoimiin kädentaitojen työpajoihin keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9.30–12.30 ja tulla viettämään aikaa Olkkariin. Ohjelma alkaa muotoutua sen mukaan, mitä koulutetut vapaaehtoiset Olkkarin emännät ja isännät tilaan yhdessä kävijöiden kanssa tuottavat.

Tarkoituksena on saada syksyn aikana aloitettua myös tietokoneneuvonta ja jalkautuvat palvelut, esimerkiksi Kela-asioiden neuvonta sekä talous- ja velkaneuvonta.

Cafe Popolo on avoinna arkisin kello 14 asti, ja sen jälkeen aulatilaa on mahdollista käyttää myös muuhun toimintaan

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä allekirjoittaneseen.

Myyrmäessä pohditaan parhaillaan, miten uudet yhteiskäyttötilat sijoittuisivat alueelle kun Isomyyrin kauppakeskus puretaan. Myös asukastiloista on kysymyksiä Myyrmäen kaavarunkoa koskevassa kyselyssä, johon voi vielä vastata 18. kesäkuuta mennessä kaupungin nettisivuilla (http://www.vantaa.fi/asuminen_ja_ymparisto/kaavoitus_ja_maankaytto/asema...).

Nyt onkin tärkeää myyrmäkeläisten vaikuttaa ja antaa äänensä kuulua! Ehkä uusiin tiloihin mahtuisi biljardikin...

Katri Laaksonen, projektisuunnittelija, Osallisuuden tilat -hanke, [email protected]

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mielipide: Myyrmäen kohtaamispaikka oli pettymys6.6.2018 08.40
Odotus päättyi Länsi-Vantaalla: Isomyyrin Lidl avautui – "Kauppa on lähtenyt käyntiin vilkkaasti"28.9.2017 15.12
Myyrmäki-liike haluaa muodostaa Isomyyristä elävän kaupunkikeskuksen24.1.2017 06.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu