Puheenaihe

Suomenlinnaan pääsee jatkossakin ilman pääsymaksua – "Olisi ollut hyvin poikkeuksellista"

Suomenlinna pysyy jatkossakin pääsymaksuttomana.

Johanna Erjonsalo

Suomenlinnaan saapumisesta ei peritä jatkossakaan pääsymaksua.

Maailmanperintökohteesta perittävä pääsymaksu on noussut ajoittain keskusteluihin. Helsingin Uutisen kertoi maaliskuussa Suomenlinnan hoitokunnan selvittävän mahdollisen pääsymaksun vaikutuksia saaren talouteen ja kiinnostavuuteen.

Hoitokunta kertoo tehneensä tiistaina päätöksen luopua jatkoselvityksestä asiantuntijalausuntojen jälkeen.

Pääsymaksun hylkäämistä perusteltiin muun muassa sillä, että Suomenlinna on yksi Helsingin kaupunginosista eikä vain kävijäkohde.

– Suomenlinna kuuluu kaikille. Tähtäämme siihen, että Suomenlinna on miellyttävä paikka asua, hyvä paikka tehdä töitä ja kiinnostava paikka vierailla. Asiantuntijoiden mielestä pääsymaksulla olisi negatiivisia vaikutuksia tuohon päämäärään, Suomenlinnan hoitokunnan kehittämispäällikkö Petteri Takkula toteaa.

– Olisi hyvin poikkeuksellista kerätä pääsymaksua yhdestä kaupunginosasta. Tätä voisi verrata siihen, että Lauttasaareen menevät joutuisivat maksamaan pääsymaksun.

Selvityksen mukaan Suomenlinna on jo nyt taloudellisesti kannattava kohde. Saarella vierailevat jättävät Helsinkiin yli seitsemän euroa jokaista Suomenlinnan ylläpitoon ja esittelyyn käytettyä veroeuroa kohti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu