Puheenaihe

MTV: Päiväkodille sataa ankaraa kritiikkiä karanneista lapsista – osa jäi kotiin luottamuspulan vuoksi: "Perheet ovat ymmärrettävästi hädissään"

Kuusi lasta karkasi perjantaina Päiväkoti Kalasataman piha-alueelta. Työntekijä löysi lapset läheisestä leikkipuistosta. Arkistokuva.

Päivi Tuovinen

Kuuden pienen lapsen onnistui karata viime perjantaina Helsinkiläisen Päiväkoti Kalasataman aidatulta piha-alueelta.

Lapset löytyivät noin vartti katoamisensa jälkeen läheisestä leikkipuistosta, mutta katoaminen on aiheuttanut huolta paikallisissa vanhemmissa. Aiheesta uutisoineen MTV:n mukaan osa lapsista oli maanantaina poissa päiväkodista luottamuspulan vuoksi.

Myös päiväkodin tiedottaminen kerää kritiikkiä. Osa vanhemmista sai kuulla karkaamisesta median kautta.

– Perheet ja lapset ovat olleet ymmärrettävästi hädissään ja ihmeissään, Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksen aluepäällikkö Ulla Lehtonen kertoi MTV:lle.

Lehtonen kävi perjantaina ja maanantaina tapahtumia läpi yhdessä vanhempien kanssa, ja päätti toimenpiteistä vastaavanlaisten karkaamisten ennaltaehkäisemiseksi.

Hän kertoo lasten päässeen karkaamaan liian helposti aukaistavan portin kautta.

– Se lukittiin kokonaan eilen ja tullaan muuttamaan niin, ettei lapsi saa sitä yksin auki.

Kiinteistöalan asiantuntijat tarkistivat tiistaina portin lukituksen lisäksi aidan ja piha-alueen. Karkaamisen mahdollistaneen portin lukituksen korjaaminen vietiin kiireellisenä eteenpäin.

Toimialalla aloitettiin tapauksen myötä turvallisuuteen liittyvien asioiden ja käytäntöjen läpikäyminen. Myös muiden päiväkotien esimiehiä ohjeistettiin tarkastamaan toimipisteidensä aitojen kunto.

– Olemme äärimmäisen pahoillamme tapahtuneesta. Tämä on hyvin poikkeuksellinen tilanne, Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjalainen kommentoi tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

HS: Pikkulapset karkasivat päiväkodista meren äärelle kiipeilemään: "Tämä on äärimmäisen vakava asia"11.6.2018 15.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu