Urheilu

Seuraa näitä MM-kisoissa – asiantuntijat kertoivat kisojen mielenkiintoisimmat joukkueet

URHEILU Huomenna se alkaa. Vantaalaiset asiantuntijat nostivat esiin jalkapallon MM-kisoissa seurattavat joukkueet

Marianne Miettinen valmentaa Suomen alle 18- ja alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueita.

Johanna Erjonsalo

Muu urheilumaailma pysähtyy jälleen torstaina, kun jalkapallon MM-kilpailut käynnistyvät Moskovassa pelattavalla Venäjä–Saudi-Arabia-ottelulla.

Luvassa on kuukauden verran futisherkkua mahan täydeltä, mutta keitä kisoissa kannattaa seurata?

Vantaan Sanomat tiedusteli asiaa vantaalaisilta jalkapallovaikuttajilta.

–Tilanteenvaihtopelaaminen, Suomen tyttömaajoukkuetta valmentava Marianne Miettinen vastaa välittömästi kysyttäessä kisojen hallitsevaa pelitapaa.

– Futiksen evoluutio on osoittanut, ettei pelkällä kauniilla pelillä enää pärjää. Lähes kaikki joukkueet iskevät välittömästi vastaan saadessaan pallon, kun vastustaja on irti muodostaan.

Hallitseva euroopanmestari, Portugali, on hionut tilanteenvaihdot huippuunsa. Joukkueen taitavat pelaajat pystyvät kääntämään pelin virtauksen hengästyttävän nopeasti.

– Myös Islanti on oiva esimerkki. Heillä ei ole niin paljon taitoa, mutta Islanti etenee todella suoraviivaisesti ja nopeasti karvattuaan pallon.

EM-kisoissa yllättäen puolivälieriin edennyttä Islantia kannattaa pitää silmällä myös alkavissa kinkereissä. Itä-Hakkilan Kilvassa nykyisin vaikuttava Mika Kottila uskoo joukkueen olevan mahdollinen musta hevonen.

– Äärimmäisen mielenkiintoinen joukkue, josta Suomikin voisi ottaa pelitavallisesti mallia. En uskalla veikata heitä Sauli Niinistön tapaan mitaliotteluihin, mutta Islanti osoitti karsinnoissa ja viime kisoissa pystyvänsä voittamaan suurmaita, entinen huippufutari pohtii.

– Toinen mielenkiintoinen seurattava on Argentiina. Jännä nähdä, miten valmentaja ratkaisee hyökkäyksen positiivisen ongelman. Heillä on joukkue täynnä nimimiehiä, mutta pystyvätkö he pelaamaan yhteen, Kottila pohtii.

Sloveniassa ammattilaisuransa aikana pelannut Marko Kolsi nostaa toisen balkanilaismaan korkealle seurattavien listalla.

– Kroatialla on hyviä pelaajia, ja nämä rupeavat olemaan huippusukupolven viimeiset vuodet. Heillä on kova motivaatio ja vahva palloilukulttuuri, jotka voivat viedä pitkälle, VJS:n urheilutoimenjohtajana työskentelevä Kolsi ennakoi.

– Myös Brasiliaa kannattaa seurata. Joukkue on uusiutunut ja täynnä taitavia pelaajia, mutta löytyykö tarpeeksi johtajia?

Miten he onnistuvat?

Cristiano Ronaldo, Portugali. Kottila: Keskitalvella ja alkukeväällä hyvä, sitten iski väsy. Onko kisoissa parhaimmillaan?

Lionel Messi, Argentiina. Kottila: Vikat kisat, meneekö yliyrittämisen puolelle? Loistavia pelaajia ympärillä, mutta miten yhteistyö?

Marcelo, Brasilia. Miettinen: Häntä seuratessa näkee, mitä nykyaikaisen laitapakin pitää osata. Täydellinen esimerkki.

Neymar, Brasilia. Kolsi: Vaikuttaa harjoitusottelujen perusteella olevan jälleen huippuvireessä. Pystyykö johtamaan Brasiliaa?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Jalkapallon MM-ennakko: Saksalle ei löydy pysäyttäjää, Ruotsille karu kohtalo13.6.2018 09.12
Tyttömaajoukkueiden menestysvalmentaja kirjoitti kirjan onnistumisesta: Näillä eväillä jokainen voi päästä tavoitteeseensa26.5.2018 07.20
Jalkapallopomo leipoi VJS:stä suomalaisen suurseuran – Nyt hän jättää urheilutyöt: "Se puoli on tällä erää nähty"15.4.2018 08.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu