Puheenaihe

Ohikulkija pelasti sydänkohtauksen saaneen Voiton, 59, hengen – Nyt vaimo haluaa kiittää: "Saimme vielä lisäpäiviä 38 vuoden rakkaustarinallemme"

Ohikulkijan valppaus ja auttamisen halu pelastivat espoolaisen Voitto Kankaanpään hengen toukokuussa.

Voitto Kankaanpää kiidätettiin sydänkohtauksen jälkeen Meilahden sairaalaan. Kuvituskuva.

Jukka Hämäläinen

59-vuotiaan Voitto Kankaanpään elämä oli hiuskarvan varassa normaalina toukokuisena maanantaiaamuna.

Viikko alkoi huonoissa merkeissä. Heräämisestä asti vaivannut huonovointisuus ei ottanut helpottuakseen, ja hän joutui poistumaan töistä jo kahdeksan aikaan aamusta.

Kotimatka ei edennyt kuitenkaan alkua pidemmälle. Huono olo paheni, kunnes mies menetti tajuntansa Lauttasaaren kohdalla. Kammiovärinä oli saanut Kankaanpään sydämen pysähtymään.

Paikalle saapuneet sivulliset löysivät tien sivuun ajautuneesta farmari Opelista elottoman miehen ilman pulssia. Auto ei ollut kärsinyt vahinkoa, mutta valveutunut auttaja tiesi, että kyseessä on hätätilanne.

– Heidän nopea toimintansa pelasti mieheni hengen. He alkoivat välittömästi elvyttämään häntä ja tilasivat paikalle ambulanssin, Kankaanpään vaimo, Tarja, kertoo.

Paikalle noin vartissa saapunut ambulanssi kiidätti miehen tehohoitoon Meilahden sairaalaan. Voitto makasi viikon teho-osastolla tiedottomassa tilassa ja toivo toipumisesta alkoi hiipua.

– Lääkäritkin kertoivat, ettei tilanne näytä hyvältä. Sitten tapahtui lääketieteellinen ihme ja hän tuli tajuihinsa, vaimo muistelee.

Alkoi toipuminen ja kuntoutus, jonka ansiosta Voitto pääsi noin viikko sitten palaamaan kotiinsa.

Tarja toivoo tavoittavansa miestään auttaneet ohikulkijat kiittääkseen heitä henkilökohtaisesti.

– Yleensä ihmiset ajavat ohi, mutta he päättivät pysähtyä tarkistamaan tilanteen. Heidän ansiostaan saimme lisäpäiviä 38 vuoden rakkaustarinallemme. Haluan kiittää koko sydämestäni ja sielustani, ja toivon, että he ottavat minuun yhteyttä, Tarja sanoo liikuttuneena.

– Haluan myös kiittää Meilahden teho-osaston henkilökuntaa, joka jaksoi uskoa mieheni heräämiseen ja valoi uskoa myös minuun.

Nyt, kuukautta myöhemmin, voitto on toipunut sydänkohtauksestaan hyvin, ja pystyy jo osallistumaan joihinkin arkipäiväisiin askareisiin.

– Jatkamme yhteistä elämäämme pienin askelin kohti tulevaisuutta.

Toukokuisen maanantain tapahtumat ovat kuitenkin vielä tuoreessa muistissa. Eivät ne koskaan mielestä pyyhkiydykään.

– Kaikki voi olla hetkestä kiinni. Mieheni oli täysin terve, eikä hänellä koskaan ollut mitään terveydellisiä ongelmia. Sitten kävi näin. Olen vain onnellinen, että sain mieheni kotiin, ja pystymme jatkamaan yhteistä matkaa vielä vähän aikaa.

Korjaus juttuun 14.6.2018 klo 18.35: poistettu ingressistä sana "aviomiehen".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu