Puheenaihe

Valtio antaa remonttirahaa pienituloisille vanhuksille ja vammaisille

Valtioneuvosto päätti keskiviikkona asetusmuutoksesta, jolla korotetaan ikääntyneiden ja vammaisten henkilöiden asuntojen korjausavustusten tulorajoja.

Valtioneuvosto päätti keskiviikkona asetusmuutoksesta, jolla korotetaan ikääntyneiden ja vammaisten henkilöiden asuntojen korjausavustusten tulorajoja.

Arkisto/Johanna Erjonsalo

Pienituloiset ikääntyneet ja vammaiset saavat helpotuksia asuntojensa korjaamiseen, kertoo ympäristöministeriö. Jatkossa korjausavustusta voidaan myöntää sellaisille kotitalouksille, joissa yhden henkilön bruttotulot eivät ylitä 2 000 euroa kuukaudessa.

Korjausavustukset hyödyttävät asukkaita ja yhteiskuntaa."

Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen on tyytyväinen päätökseen.

– Kun asunto korjataan asukkaan tarpeiden mukaan, voi yhä useampi ikääntynyt ja vammainen henkilö asua pidempään omassa kodissaan.

Tulorajojen korotuksella on suurin vaikutus Uudellamaalla. Siellä asuvilla on muuta maata suuremmat eläkkeet, mutta myös elämisen kulut ovat huomattavasti muuta maata korkeammat. Nykyisellään pääkaupunkiseudulla asuvat hakevat vain harvoin avustusta.

Avustus voi olla suuruudeltaan enintään 50 prosenttia ja tietyissä tilanteissa enintään 70 prosenttia suunnitelluista kohtuullisista korjauskustannuksista. Avustusta voi hakea Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAsta.

Asetusmuutos tulee voimaan 1.7.2018. Ikääntyneiden ja vammaisten henkilöiden asuntojen korjaamiseen voidaan tänä vuonna myöntää avustuksia yhteensä 8,5 miljoonaa euroa. Näiden asuntojen korjausavustusten ohella avustuksia myönnetään myös hissien jälkiasentamista sekä liikkumisesteen poistamista varten. Kaiken kaikkiaan näihin avustuksiin on varattu tänä vuonna yhteensä 36,5 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu