Puheenaihe

Nyt tuli vaatimus: Lemmikin hankkiminen vaikeammaksi – "Lisääntynyt pahoinvointi näkyy eläinten kohtelussa"

Lemmikin hankkiminen on liian helppoa, väittää SEY.

Arkisto / Juha Perämäki

Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto SEY on huolissaan Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran tekemien eläinsuojelukäyntien kasvusta. Ratkaisuksi SEY esittää eläinten hankinnan vaikeuttamista.

– Eläimen myyjän tulisi pyrkiä varmistamaan, että ostajalla on tarvittavat tiedot, taidot ja resurssit eläimen pitämiseen, sanoo SEYn toiminnanjohtaja Kati Pulli.

Eviran torstaina julkistaman raportin mukaan epäilyyn perustuvia eläinsuojelukäyntejä tehtiin vuonna 2017 enemmän kuin ennen, ja käynnit ovat olleet suurelta osin aiheellisia ja johtaneet viranomaisten väliintuloon.

– Myös SEYn eläinsuojeluneuvojien tietoon tulee paljon lemmikkieläinten huonoon kohteluun liittyviä ilmoituksia. Vapaaehtoiskentän toimijoiden tuntuma on sama: lemmikkieläintapaukset ovat lisääntyneet viime vuosina selvästi, sanoo SEYn vapaaehtoinen eläinsuojeluneuvoja Maija Raatikainen.

SEY:n mukaan lemmikkieläinten huono kohtelu johtuu usein tietämättömyydestä eläinten tarpeesta. Myös ihmisten uupumus ja sosiaaliset sekä mielenterveydelliset ongelmat sekä piittaamattomuus ovat suuria ongelmia eläinten pidossa.

– Ihmisten lisääntynyt pahoinvointi ja osattomuus näkyy eläinten kohtelussa. Kun ihminen putoaa yhteiskunnan kelkasta, eikä pysty huolehtimaan itsestään, ei voimavaroja jää eläinten hoitoon. Usein ongelmana on myös se, että omistajalla ei yksinkertaisesti ole rahaa eläimen terveydenhoitoon tai laadukkaaseen ruokaan, sanoo Raatikainen.

Onko lemmikin hankkiminen liian helppoa?

Kyllä
89% (277 ääntä)
Ei
11% (34 ääntä)
Ääniä yhteensä: 311

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nainen sulki elävän koiran muovikasseihin ja hylkäsi maastoon – tässä tuomio9.6.2018 21.27
Jopa satojen eurojen ero korvauksissa – Kissa- tai koiravakuutuksen hankkijan kannattaa syynätä laskutapa tarkkaan8.6.2018 08.40
Punkkien määrä rajussa kasvussa – HS: Professori haluaa "koiratrafiikin" kuriin4.6.2018 09.10
Hernesaaren koirasurmasta kova kommentti pitbull-yhdistykseltä – "Hyvin yököttävää on se, että omaa lemmikkiä ei puolusteta"30.5.2018 20.00
Anu ja Laura kertovat: Tältä tuntuu, kun oma koira menehtyy tulipalossa – "Itkin ja silitin sylissäni kuollutta pentua"23.5.2018 20.30
Pikkupoikaa Espoossa purrut koira voidaan ottaa poliisin haltuun – "Koira oli hihnassa, muttei kenenkään hallinnassa"23.5.2018 12.42

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu