Paikalliset

Tikkurilan keskustaa valvotaan pian kameroilla

Tikkurilan keskustaan asennetaan 20 turvakameraa, jotka helpottavat osaltaan poliisin työtä. Esimerkiksi pahoinpitelyrikoksia tehdään Tikkurilan alueella enemmän kuin missään muualla Vantaalla.

Päivi Tuovinen

Tikkurilan keskustaan rakennetaan tallentava turvakamerajärjestelmä. Turvakameroita hankitaan parikymmentä, ja ne asennetaan Peltolan torin, Tikkurilan aseman ja Sokos Hotel Vantaan rajaamalle alueelle.

Kameroiden toivotaan ennaltaehkäisevän alueella tapahtuvia rikoksia. Samalla niiden toivotaan olemassaolollaan rauhoittavan levotonta aluetta.

Tikkurilan alueella tehdään pahoinpitelyrikoksia enemmän kuin missään muualla Vantaalla. Alueella tehtiin kuluvan vuoden tammi–kesäkuussa 110 pahoinpitelyrikosta. Määrä on myös kasvussa: edellisenä vuonna vastaavana aikana pahoinpitelyrikoksia tilastoitiin 85 kappaletta.

Valmisteilla on myös etäyhteyksiä kaupungin kiinteistöihin eri puolilla kaupunkia.”
Kaupunginvaltuutettu Markku Weckman (kok) teki kameravalvontaa koskevan valtuustoaloitteen jo useita vuosia sitten. Vaikka toteutuminen kesti pitkään, hän on läpimenoon tyytyväinen.

– Kamerathan eivät sinänsä estä rikoksien tekemistä, mutta kiinnijäämisriski lisääntyy.

– Siinä mielessä hankkeen viivästyminen näin pitkään on hyvä asia, että hinta on tullut alas. Ensimmäinen kustannusarvio koko hankkeelle oli 300 000 euroa ja nyt se on pudonnut kolmannekseen siitä.

Kameroissa ja koko järjestelmässä satsataan kaupungin mukaan laatuun. Asennettavat kamerat ovat valovoimaisia ja tallentavat tarkkaa kuvaa, jonka perusteella mahdolliset ilkivallan tai rikoksen tekijät ovat tunnistettavissa.

Järjestelmä hankitaan palvelemaan erityisesti Itä-Uudenmaan poliisia. Kameroiden valvomo sijoitetaan poliisilaitokselle Tikkurilan Kielotielle.

Valvomosta kameroiden välittämää kuvaa voi seurata reaaliaikaisesti. Tallennettua kuva-aineistoa voidaan hyödyntää rikosten selvitystyössä.

Turvakamerajärjestelmän rakentaminen alkaa syksyn aikana ja se saataneen käyttöön alkuvuodesta 2012. Järjestelmän laite- ja asennuskustannusten arvioidaan olevan noin satatuhatta euroa.

Tilakeskuksen kiinteistöjohtajan Pasi Salon mukaan kameroiden paikat on jo katsottu valmiiksi ja asennusurakoita valmistellaan parhaillaan.

– Katualue pyritään saamaan mahdollisimman laajasti kuviin, Salo kertoo.

Vastaavanlaista panostusta muille Vantaan rauhattomille alueille ei näillä näkyminen ole tiedossa, mutta yksittäisiä kiinteistöjä on tarkoitus saattaa valvonnan piiriin.

– Valmisteilla on etäyhteyksiä tiettyihin kaupungin omistamiin kiinteistöihin eri puolilla kaupunkia. Nykyisin on olemassa vain tallentavaa kameravalvontaa, mutta tämä on reaaliaikaista.

Lisäävätkö valvonta-kamerat turvallisuutta? Ota kantaa!

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu